PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » PERICOLUL INUNDAȚIILOR NU A TRECUT – VIDEO

PERICOLUL INUNDAȚIILOR NU A TRECUT – VIDEO

de admin
6 vizualizări

Pericolul de inundatii inca nu a trecut. Desi, meteorologi au retras averizarea de cod galben de precipitatii insemnate, ploile nu se vor oprii in sudul tarii. Si in acest sfarsit de saptamana vremea se va mentine in general instabila si racoroasa. Innorarile vor fi temporar accentuate si vor fi averse si descarcari electrice in mai toata Muntenia. Cantitatile de apa vor mai depasi 20…25 l/mp local in zonele de deal si de munte, iar vantul va sufla cu putere in mai toate regiunile.
Sfarsitul saptamanii aduce tot vreme mohorata si racoaroasa. In Sudul tarii cerul va fi noros in cea mai mare parte a timpului si mai ales dupa-amiaza si seara ploile isi vor face din nou prezenta in zonele inalte si de munte, unde cantitatile de apa vor fi insemnate, dar la nivel izolat. Vantul va avea rafale mai sustinute in sudul tarii si la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 15 si 23 de grade.
De sambata, vremea se va incalzi usor, astfel ca la amiaza termometrele vor indica intre 16 si 24 de grade. Cerul va avea innorari temporare si in zonele mai inalte vor fi averse si descarcari electrice, iar izolat cantitatile de apa mai pot fi insemnate.
Duminica, vremea va fi usor instabila. Cerului va fi variabil, cu innorari, ploi de scurta durata si posibil descarcari electrice, indeosebi dupa-amiaza, local in regiunile vestice, centrale, la deal si munte, pe arii restranse in cele sudice si izolat in rest. Vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 17 si 25 de grade, iar cele minimele intre 4 si 14 grade.
Chiar daca vreme se mai imbunatateste pericolul inundatiilor nu a trecut in Sudul tarii. Hidrologii mentin inca avertizarile de cod portocaliu si galben pentru mai multe rauri.
La munte sunt anuntate alte averse, cu fulgere si vant nervos. Se vor mai strange peste 25 de litri pe metru pastrat, izolat chiar si 50 de litri pe metru patrat, iar la altitudini mari, trecator mai pot sa apara precipitati mixte. Vremea ramane racoroasa in toate masivele.

Ilona Rotaru
Eduard Găiseanu

http://youtu.be/BcT1gyU_jmY

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe