PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » PESTE 140 DE TONE DE MERE DE VOINEȘTI LIVRATE ÎN SUPERMARKETURI

PESTE 140 DE TONE DE MERE DE VOINEȘTI LIVRATE ÎN SUPERMARKETURI

de Andrei Oprescu
32 vizualizări

Anul acesta a fost unul bun pentru pomicultură, așa că din această toamna românii pot cumpăra Frumosul de Voinești din supermarket. Peste 140 de tone de mere de pe Valea Dâmboviței au ajuns deja în două lanțuri mari de magazine din țară, iar Cooperativa Agricolă este în prezent în discuții și cu al treilea supermarket. Peste 1500 de tone de mere ar urma să fie livrate în total. Pentru că anul acesta a fost supraproducție, prețul este unul mai mic, dictat de piață, dar producătorii pot răsufla în sfârșit ușurați că nu vor rămâne cu merele în depozite, așa cum se întâmpla în alți ani.
E agitație în fiecare zi în această perioadă la depozitul de fructe de pe Valea Dâmboviței. Producătorii și-au făcut lecțiile deja și se ocupă atent de sortarea și ambalarea fructelor care pleacă spre supermarketuri. După îndelungi tratative, contractele au fost semnate de Cooperativa Agricola Frumosul de Voinești cu două lanțuri de magazine din România. Merele sunt duse în depozite cu atmosferă controlată pentru a se păstra în cele mai bune condiții. Până acum 8 TIR-uri au plecat din bazinul pomicol spre supermarketuri. Peste 140 de tone de mere au fost livrate în cele două luni, iar în prezent după cele două victorii, reprezentanții Cooperativei Agricole negociează cu al treilea supermarket pentru a livra și aici fructele.
2018 a fost una an foarte bun pentru pomicultură în general. Cantitatea de fructe a depășit cu mult recolta din anii anteriori. Și calitatea este una bună, însă prețul este dictat de piață și fiind supraproducție anul acesta, prețul nu este foarte mare, însă este unul corect, spun producătorii.
Comenzile au apărut încă de la începutul toamnei odată cu recoltarea primelor fructe, iar producătorii speră să reușească să livreze cât mai mult pentru a numai rămâne cu merele în depozite ca în alți ani.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe