PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » PIAȚĂ SUPRASATURATĂ – VIDEO

PIAȚĂ SUPRASATURATĂ – VIDEO

de admin
31 vizualizări

Emigrarea in masa a medicilor romani in Germania a scazut. Potrivit firmelor de recrutare, numarul medicilor care au parasit tara pentru a merge in unitatile medicale din Germania a scazut considerabil in 2013 fata de 2012. Cel mai recent raport al Colegiului Federal al Medicilor din Germania arata ca recutarea a inregistrat o scadere de 33 de procente.
Chiar daca statisticile arata ca medici care au emigrat in Germania, in 2013 a fost unul mult mai mic fata de 2012, doctorii din Romania au ramas pentru al doilea an consecutiv cel mai mare grup de medici straini in republica federala. Aproape 3500 de cadre medicale au grija de sanatatea nemtilor.
Daca in 2012, peste 800 de medici au emigrat in Germania, in 2013 doar aproximativ 550 s-au decis sa plece in cautarea unui trai mai bun,unor salarii mai mari si a unor clinici care sa le permita profesarea meseriei la cele mai inalte standarde. Scaderea numarului de medici din Germania, nu are, insa, la baza o imbunatatire a situatiei din Romaniei ci pur si simplu este interpretata ca fiind o consecintat a saturarii pietei germane. Conform datelor emise de Colegiul Federal al Medicilor din Germania, in 2013, piata germana a solicitat cu 20% mai putini medici straini decat in anul precedent. In aceste conditii, si criteriile de selectie a candidatilor au devenit mult mai stricte. Astfel, tinerii absolventi ai facultatii de medicina si rezidentii, care nu au suficienta experienta, intampina probleme in cazul in care doresc ocuparea unui loc de munca in spitalele nemtesti. Daca in urma cu 2-3 ani medicii romani expediau 10 candidaturi si primeau 7 oferte, la acest moment, mai ales medicii care nu au suficienta experienta trebuie sa trimita zeci de candidaturi pentru a primi un post. Pe de alta pare, insa , interesul germanilor pentru medici rezidenti cu experianta ramane unul ridicat. Astfel, se preconizeaza ca in urmatoarea perioada va creste nevoia de forta de munca in cabinetele germane, Pe de alta parte, acestia prevad o scadere a cererii de medici straini în spitalele din Germania având în vedere ca numarul medicilor care doresc sa plece în aceasta tara ramâne crescut, iar numarul medicilor care parasesc Germania este sub nivelul anilor anteriori.

Ilona Rotaru
Radu Constantinescu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe