PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » PICNICURI SEMILEGALE

PICNICURI SEMILEGALE

de admin
22 vizualizări

Dambovitenii pot petrece si anul acesta Ziua de 1 Mai si Pastele la iarba verde fara teama de amenzi. Singura conditie este aceea sa nu lase deseuri in urma lor si sa fie atenti cand aleg locul pentru a incinge gratarul. Dupa ce in martie 2012 a fost data legea picnicului, in Dambovita nimeni nu s-a grabit sa amenajeze vreo zona de agrement pentru astfel de activitai. Prin urmare, comisarii Garzii de Mediu sunt legati de maini si de picioare cand vine vorba de sanctiuni.

http://www.youtube.com/watch?v=Cit2-3GQp3w

In toate aceste zile, cand se asteapta ca fiecare bucata de iarba verde sa fie ocupata de cei care nu si-au permis sa merga la mare sau la munte, comisarii Garzii de Mediu Dambovita vor fi la datorie. Vor patrula in zonele aglomerate si vor atrage atentia celor care lasa resturile menajere aruncate la intamplare. Pentru ca mai mult de atat nu pot face. Desi legea picnicului a intrat in vigoare, in Dambovita nu se poate aplica. De pilda, in padurea si poiana de la Priseaca, o zona binecunoscuta de cei care petrec weekendurile la iarba verde primaria Dragomiresti avea datoria de a amenaja zona de agrement. O data pusa la punct, comisarii ar fi putut interveni sa aplice legea in cazul celor care ar fi incalcat prevederile.

Acum insa, pentru ca la Priseaca si nici in alte spatii verzi nu exista locuri amenajate cu gratare, pubele, zona nu este ingradita si semnalizata singura amenda pe care comisarii o pot aplica este in cazul administratiei locale. Potrivit comisarului sef al Garzii de Mediu Dambovita Cornelia Paraschiv, primaria Dragomiresti va primi un avertisment, iar in termen de 30 de zile va avea obligatia de a amenaja zona de picnic. Acelasi lucru se va intampla si cu zona Moreni.

In timp ce legea picnicului a venit peste ei, petrecaretii nu se dau inlaturi de la iesirile la gratar in zilele de sarbatoare, iar comisarii Garzii de Mediu ii ameninta cu amenzi, edilii locali ridica din umeri cand vine vorba de amenajarea zonelor de agrement. Spun ca nu dispun de resurse finaciare.

In cazul in care judetul Dambovita ar dispune de locurile special amenajate pentru gratare legea picnicului ar putea fi aplicata. Astfel, persoanele fizice ar putea fi sanctionate cu amenzi usturatoare daca aleg alte spatii verzi decat cele destinate unor astfel de activitati.

Echipa: Corina Slămnoiu/ Mădălin Anca

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe