PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » PLOAIE DE CUTREMURE

PLOAIE DE CUTREMURE

de Andrei Oprescu
4 vizualizări

Romania este zguduita de cutremure! In acest sfarsit de saptamana, intr-un interval de 12 ore, s-au produs trei cutremure in zona Vrancea. Ieri seara, tot in zona seismica Vrancea a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 4,4 grade pe scara Richter. Acesta cel mai putermic seism din acest an.

Potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului, cutremurul produs duminica seara, la ora 20 si 25 de minute, in zona seismica Vrancea a avut magnitudinea de 4,4 grade oe scara Richter si s-a produs la o adancime de 137 de kilometri. Anul acesta, tot in zona seismica Vrancea au avut loc alte sase cutremure, cu magnitudini intre 2,5 si 3,3 grade pe scara Richter. Frecventa cu care au loc seismele in tara noastra aduce tot mai mult in discutie problema rezistentei cladirilor. Targovistea, alaturi de Bucuresti, Ploiesti si Giurgiu se afla in topul oraselor din Romania cu risc seismic. Cu toate acestea, numarul imobilelor din Dambovita, care teoretic prezinta risc seismic este extrem de mic. In Targoviste sunt mai multe imobile din Bulevardul Unirii, Strada Radu cel Mare si mai ales in Aleea Trandafirilor, incadrate in clasele a doua si a treia de risc seismic. Daca pe hartie situatia este roz, in realitate numarul cladirilor care pot fi afectate de un cutremur este mult mai mare.

 

ECHIPA: Madalina Zabava / Loredan Bouroșu

 

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe