PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » POATE LA PAȘTELE…CAILOR – VIDEO

POATE LA PAȘTELE…CAILOR – VIDEO

de admin
0 vizualizări

Lista medicamentelor compensate si gratuite va fi din nou reevaluata. Desi fostul ministru al Sanatatii Eugen Nicolaescu dadea asigurari ca va intra in vigoare la 1 aprilie noua lista se pare ca va fi supusa unui nou set de negocieri. Noul ministru, Nicolae Banicioiu, promite ca pana la Paste, vor fi stabilite criteriile de evaluare si calendarul pentru adoptarea noii liste, lista care nu a mai fost revizuita de mai bine de 6 ani.
Noua lista a medicamentelor compensate si gratuite este amanata fara termen chiar daca agentii si producatorii de medicamente cer de mai mult timp guvernului sa o definitiveze. Ministrul sanatatii , Nicolae Banicioiu, spune ca in cel mult doua saptamani vor fi elaborate criteriile de selectie, dar nu a putut anticipa o data pentru finalizarea listei.
Termenul de 1 aprilie, stabilit initial de fostul ministru al sanatatii, a fost eliminat, dupa ce actualul ministru a cerut o reevaluare a medicamentelor care urmeaza sa fie subventionate.
Carton citit imag cu Nicolae Banicioiu
„Nu poţi să aduci medicamente noi fără a scoate din lista veche, care nu era bună şi care trebuia schimbată; să aduci în totalitate. Deci trebuia ca evaluarea să prevadă şi criterii de delistare, şi tocmai acest fapt ni-l propunem să-l avem în vedere. Evident, toate calculele şi un criteriu pe care îl va lua în calcul evaluarea va fi şi criteriul bugetar. Până de Paşti vom avea imaginată toată procedura”, spune Nicolae Banicioiu.
Reprezentanti ai institutiilor, pacientilor si organizatiilor profesionale se vor intani saptamana aceasta pentru a dezbate introducerea noii liste de medicamente compensate.
Producatorii sustin ca medicamentele se afla la al treilea proces de evaluare, iar neactualizarea listei in ultimii sase ani a ingradit accesul pacientilor romani la terapii noi.
In ceea ce priveste pachetul serviciilor medicale de baza pentru asiguratii din Romania, ministrul sustine ca s-a ajuns pe final de elaborare si ca in cel mult o saptamana actul normativ va fi postat pe site-ul ministerului.
Cand vine vorba despre cardurile nationale de sanatate oficialii dau asigurari ca in luna mai vor fi distribuite 8.000 de carduri bolnavilor cu nevoie de dializa.

Ilona Rotaru

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe