PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » POLITICIENI INTERESA(N)ȚI – VIDEO

POLITICIENI INTERESA(N)ȚI – VIDEO

de Andrei Oprescu
3 vizualizări

Teoretic, intre politica si afaceri ar trebui sa existe o separare clara: politicienii sa se ocupe de promovarea intereselor celor multi, iar oamenii de afaceri sa-si urmareasca interesele personale. Asa ar fi cel mai bine, si pentru noi, alegatorii, si pentru ei, politicieni si afaceristi. Pentru ei ar fi bine pentru ca nu ar mai fi vizitati de procurorii DNA, iar pentru noi ar fi bine pentru ca… ne-ar fi mai bine. Dar, cum in eterna si fascinanta Romanie, politica merge mana in mana cu afacerile, iar afaceristii defileaza brat la brat cu politicienii, putem spune ca bine nu ne va fi prea curand.

In tara noastra, ca in multe altele, fuziunea dintre politica si mediul de afaceri a devenit o regula, chiar daca nu apare scrisa in niciun document oficial. Detinerea unei functii politice, oricat de mica, faciliteaza accesul oamenilor de afaceri la informatii care nu sunt la indemana muritorului de rand. Fara politica nici afacerile lor nu ar mai fi atat de infloritoare. Este un lucru stiut de noi toti, chiar daca putini sunt cei care admit ca au facut din politica o afacere prospera. O recunoaste insa, fara sa se ascunda, un proaspat UNPR-ist dambovitean. Este vorba despre medicul psihiatru Calin Teoibas care la prima intalnire cu presa az recunoscut ca intrat in politica pentru a-i merge bine in privat.

ECHIPA: Iulian Bănășanu/Ciprian Rusa

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe