PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » PRĂPĂD ÎN COMUNELE ARGEȘENE

PRĂPĂD ÎN COMUNELE ARGEȘENE

de Andrei Oprescu
9 vizualizări

20 de gospodarii si un drum sunt inundate in satul Gamacesti din comuna Berevoiesti, judetul Arges, dupa ce a plouat torential. Cantitatatea de apa a depasit 60 de litri pe metru pătrat in doar o ora, iar digurile nu au mai facut fata.

Ploaia torențială căzută în nordul județului Argeș a durat aproximativ o oră și a fost însemnată cantitativ, peste 60 de litri pe metru pătrat. În aceste condiții lacurile și barajele aproape s-au umplut. În localitatea Gămăcești, pe râul Bratia, stavilarele ridicate împotriva torenților nu au mai făcut față, apa a trecut peste cotele de avarie, s-a scurs în aval și a inundat tot satul. Aproximativ 20 de gospodarii se afla sub apă de o jumătate de metru.

La fața locului a ajuns și ISU Argeș cu 25 de pompieri care au intervenit cu două autospeciale, două motopompe și un camion, iar un excavator al administrației locale a înlăturat resturile vegetale care blocau pragul.

În alte trei comune din Argeș grindina a făcut prăpăd. Recoltele sunt compromise și livezile distruse.

Autoritățile incearca să limiteze proporțiile dezastrului. Vremea rămâne în continuare instabilă în toată țara, alternând reprizele de ploi torențiale scurte cu cele de soare puternic.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe