PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » PRIMA ZI DE VARĂ CU VREME MOHORÂTĂ

PRIMA ZI DE VARĂ CU VREME MOHORÂTĂ

de Andrei Oprescu
97 vizualizări

Administrația Națională de Meteorologie a emis cod galben de ploi însemnate cantitativ, instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabil până miercuri. În Dobrogea, în estul și nord-estul Munteniei și în jumătatea de sud a Moldovei va ploua însemnat cantitativ. În Oltenia, vestul Munteniei, cea mai mare parte a Transilvaniei, sudul Banatului, precum și în zonele de munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și, izolat, grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…35 l/mp și izolat peste 40 l/mp.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 01 iunie, ora 10:00 – 02 iunie, ora 10:00

Fenomene vizate: ploi însemnate cantitativ, instabilitate atmosferică temporar accentuată

Zone afectate: Dobrogea, în estul și nord-estul Munteniei și în jumătatea de sud a Moldovei

În cursul zilei de miercuri (2 iunie) în regiunile estice și sud-estice va continua să plouă în general moderat cantitativ, iar vântul va prezenta intensificări temporare, cu viteze de 45…55 km/h. Pentru regiunile montane din Brașov, Sibiu, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și Prahova a fost emis cod portocaliu de ploi abundente. Se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40…50 l/mp și izolat peste 70 l/mp.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 01 iunie, ora 10:00 – 02 iunie, ora 10:00

Fenomene vizate:ploi abundente

Zone afectate: Dobrogea și local în zona Carpaților Meridionali

În zona litorală și în bazinul vestic al Mării Negre temporar vântul va prezenta intensificări cu viteze de 55…70 km/h. La altitudini mari, în prima zi de vară a nins ca în plină iarnă. În Munții Bucegi, la altitudine mare, stratul de zăpadă este consistent, în apropiere de vârful Omu și a nins și pe Transfăgărășan. La cota 2000 s-a așternut nou strat de zăpadă. La Bâlea Lac termometrele indicau valoarea de -1°C, iar grosimea stratului de zăpadă este de 68 de centimetri.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe