PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » PRIMAR „PENAL” – VIDEO

PRIMAR „PENAL” – VIDEO

de Andrei Oprescu
3 vizualizări

Procurorii anticoruptie din Arges au dispus trimiterea in judecata a lui Valisle Nica, primarul comunei argesene Valea Danului. Anchetatorii il acuza ca in anul 2007 impreuna cu Gheorghe Plesa au intocmit documente false pentru a accesa fonduri europene. Prejudiciul din dosar se ridica la peste 76.000 de lei.

 

 

In rechizitoriul intocmit, procurorii sustin ca la data de 1 iunie 2007, inculpatul Plesa Gheorghe, instigat fiind de catre coinculpatul Nica Vasile, in calitate de primar, a solicitat sprijin financiar de la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura – Centrul Judetean Arges pentru o suprafata de 465,46 ha, declarand in mod nereal ca este utilizatorul acelei suprafete de teren. Ulterior, la data de 29 noiembrie 2007, pentru dovedirea dreptului de folosinta, inculpatul Plesa Gheorghe a depus la aceeasi unitate un contract de arendare care atesta, in mod fictiv, ca suprafata de pasune fusese arendata de la Consiliul local Valea Danului. In realitate, contractul de arendare este nul de drept, in lipsa unei hotarari a consiliului local. La data de 30 noiembrie 2007, acelasi inculpat a formulat declaratii necorespunzatoare adevarului ca este utilizatorul terenului pentru care a facut cererea, obtinand pe nedrept suma de 76.751,81 lei ce provine de la Fondul European de Garantare Agricola. Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale – Agentia de Plati si Interventii pentru Agricultura – Centrul Judetean Arges s-a constituit parte civila in cauza cu suma de 76.751,81 lei, la care se adauga dobanzile si penalitatile. In cauza s-a dispus luarea masurilor asiguratorii, prin instituirea sechestrului penal asupra bunurilor, mobile si imobile, apartinand inculpatilor Nica Vasile si Plesa Gheorghe pana la concurenta sumei de 76.751,81 lei.

 

Echipa: Mihai Eremia

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe