PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » PRIMARUL DE LA VULCANA PANDELE – CONDAMNAT! – VIDEO

PRIMARUL DE LA VULCANA PANDELE – CONDAMNAT! – VIDEO

de Andrei Oprescu
192 vizualizări

Constantin Olteanu, primarul comunei dambovitene Vulcana Pandele, a fost condamnat de Curtea de Apel Ploiesti la doi ani si jumatate de inchisoare, cu suspendare. Doi ani de inchisoare, tot cu suspendare, a primit si Valeriu Radulescu, consilier local la Vulcana Pandele si cumnat cu primarul Olteanu, ambii avand posibilitatea de a face recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

 

Cei doi au intrat în atenţia Agenţiei Naţionale de Integritate după ce au apărut dovezi asupra faptului că primarul Olteanu a încheiat contracte de bunuri şi servicii cu o firmă la care unic asociat era sora sa, Emilia Rădulescu, iar administratori – sora edilului şi soţul acesteia, Valeriu Rădulescu, membru al Consiliului Local din comuna Vulcana Pandele. Inspectorii ANI au înaintat sesizarea către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, care a constatat un prejudiciu de aproximativ 10.000 de euro. Serviciile şi bunurile furnizate primăriei de firma soţilor Rădulescu variau de la deszăpezirea drumurilor comunale sau vidanjarea fosei septice de la şcoala din Gura Vulcanei până la un transformator electric de 250 kilovolt-amperi sau rafturi de bibliotecă.

Constantin Olteanu şi Valeriu Rădulescu au fost condamnaţi de Curtea de Apel Ploieşti la doi ani şi jumătate, respectiv doi ani de închisoare, cu suspendare, pentru încălcarea regimului juridic privind conflictul de interese în materia penală. Ambii au posibilitate de a face recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

 

Reporter: Gabriel Bengea

Imagine: Arhivă

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe