PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » PRIMESC DIN NOU PROMISIUNI – VIDEO

PRIMESC DIN NOU PROMISIUNI – VIDEO

de admin
8 vizualizări

De la 1 iunie vor fi deblocate posturile medicilor rezidenti din spitale. Cel putin asta promite ministrul Sanatatii. Nicolae Banicioiu da asigurari ca de la inceputul lunii viitoare posturile din spitale pentru medici rezidenti vor fi deblocate, in masura in care unitatile medicale o cer si in limita bugetului. Peste 400 de locuri vor fi puse la concurs pentru tinerii medici.
Reprezentantii Ministerului Sanatatii lucreaza la unele masuri care vor duce la deblocarea posturilor din sistemul sanitar incepand cu 1 iunie. Ministrul, Nicolae Banicioiu a declarat ca luna viitoare se va organiza la Cluj o sesiune extraordinara de rezidentiat, unde vor fi puse la bataie peste 400 de locuri.
Nicolae Banicioiu a precizat ca reprezentantii Ministerului Sanatatii si cei ai Colegiului Medicilor lucreaza la un proiect de lege care vizeaza cresterea salariilor doctorilor. De asemenea Executivul se gandeste sa ofere medicilor care lucreaza in spital posibilitatea de a-si completa veniturile si din alte activitati. Conform acestui proiect, medicii nu vor mai avea statut de functionari publici si astfel vor putea sa isi rotrunjeasca veniturile si din alte activitati. Proiectul de lege care va da posibilitatea medicilor sa castige mai mult ar putea fi inaintat catre Parlament in Toamna acestui an.
Salariile mici, lipsa de perspective si proasta finantare a domeniului sanitar ii determina pe tot mai multi medici si asistenti medicali sa plece din tara.
Pentru a incuraja medici sa ramana in spitalele romanesti, premierul Victor Ponta intentioneaza sa puna bazele unei reforme reale a statutului personalului medical. Teoretic, in curand, medicii ar trebui sa incaseze salarii mult mai mari.

Ilona Rotaru
Ciprian Rusa

https://www.youtube.com/watch?v=Em6oy_jm6mY

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe