PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » PRIZONIERI ÎN GHETOUL SOCIAL

PRIZONIERI ÎN GHETOUL SOCIAL

de Andrei Oprescu
17 vizualizări

Saracia ii face prizonieri in gheto-ul social. MDI TV v-a prezentat blocul groazei de la Pucioasa, care adaposteste zeci de familii amarate, dar care sta sa se prabuseasca. Astazi va prezentam un alt caz revoltator: alte locuinte sociale infecte, pe care autoritatile le pun la dispozitia celor saraci si pentru care, culmea, mai percep si chirie. Oamenii sunt disperati. Intr-o incapera minuscula si insalubra, trebuie sa se adaposteasca familii intregi. Din cauza saraciei, nu au unde sa plece si sunt condamnati sa locuiasca in cele mai infioratoare conditii.

In aceasta incapere insalubra, fara geam si cu o usa prapadita, plina de mizerie si mucegai, ar fi trebuit sa locuiasca o fetita de numai patru ani. Este crescuta singura de mama ei, in varsta de 22 ani. Fara niciun ajutor, tanara a cerut de la primarie o locuinta sociala. Asta a primit: o camera infecta, in care ar fi trebuit sa traiasca impreuna cu copilul ei si sa mai platesca si chirie: cateva zeci de lei pe luna. Tanara si-a luat fetita si s-a adapostit la mama ei. Problema este ca si aceasta locuieste tot in acest bloc fantoma din Pucioasa, tot intr-o camera, impreuna cu alti doi copii.

In acest ghetou sunt prizonieri saracii orasului Pucioasa. Ca sa scape de ei, autoritatile le-au dat aceste camere. Ar trebui sa se numeasca garsoniere, dar incaperea este atat de mica, incat abia are loc un pat. Este greu de crezut, dar intre acesti pereti trebuie sa se adaposteasca patru, chiar cinci persoane. Multi sunt copii. Parintii lor se gandesc ca le-ar fi mai bine in strada, decat in aceste incaperi infecte. Pentru unii, toaleta a devenit si camara.

Oameni care nu mai au pe nimeni pe lume si niciun ajutor se adapostesc aici si sunt nevoiti sa accepte niste conditii groaznice. Aceasta femeie este pensionata pe caz de boala. Primeste de la stat pe luna, in jur de 300 de lei. Un singur medicament pentru boala ei costa 100 de lei. Sunt zile in care nu are ce sa puna pe masa. Povesteste dezamagita ca a cerut ajutor autoritatilor din Pucioasa si a plecat asa cum a venit: cu mainile goale. Sarmanii din acest bloc fantoma se plang ca nu au primit ajutor,in schimb au fost amenintati ca vor fi dati afara, in strada, cu tot cu copii. Asta pentru ca nu si-au mai platit chiria.

Ei sunt amaratii pe care nimeni nu ii vrea. Autoritatile parca vor sa uite de existenta lor si ii aduc in acest bloc de la marginea orasului. Pot spune astfel ca si-au facut datoria: nu i-au lasat in strada, le-au oferit un adapost deasupra capului. Si astfel pare ca misiunea lor s-a incheiat. Isi amintesc din patru in patru ani, ca amaratii au drept de vot. Vin la ei si le promit conditii decente: ca vor avea usi si geamuri, ca vor avea toate utilitatile, chiar si un acoperis. Dupa scurt timp, acesti amarati isi dau seama ca au mai fost mintiti o data. Ei sunt condamnati sa traiasca in aceeasi cladire infecta, in care iarna este mai frig decat afara, fara curent, fara apa si fara speranta la un viitor mai bun, pentru ei si copiii lor.

ECHIPA: Madalina Zabava / Loredan Bourosu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe