PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » CARTOFI NOI ROMANESTI, SI NU PREA

CARTOFI NOI ROMANESTI, SI NU PREA

de admin
7 vizualizări

    Pe tarabe, cartofii noi din import se vand cu eticheta falsa, la suprapret. Comerciantii spun ca-i aduc din zone vestite ale judetului Dambovita, insa mint fara scrupule. In pietele din Capitala, majoritatea comerciantilor spun ca au marfa de la Lunguletu. Producatorii de aici au ramas uimiti pentru ca la ei, cartofii vor fi recoltati abia peste cateva saptamani. Cartofi noi. E marfa cu care se lauda acest comerciant, pe taraba, intr-o piata 1 Mai, din Targoviste. Pana aici, nimic gresit. Sustine, insa, ca sunt romanesti, procurati din Teleorman. Unii dintre ei, probabil simtindu-se cu musca pe caciula, au refuzat sa spuna de unde–si procura marfa .

     In Capitala insa, comerciantii spun ca–i aduc din Dambovita, numai ca la Lunguletu, plantele abia au rasarit. Le fac concurenta intermediarii care vand marfa de import cu eticheta falsa.

     Intermediarii dau cartofii asa-zis romanesti cu trei, patru lei pe kilogram. Producatorii damboviteni se plang ca vor fi nevoiti sa-si vanda productia la preturi mult mai mici. Anul trecut, s-a inregistrat cea mai mica productie de cartofi din ultimele doua decenii. S-au recoltat aproximativ 2,4 milioane de tone de cartofi.

Mihai Eremia

Eduard Gaiseanu , Valentin Rusanu

[embedplusvideo height=”393″ width=”650″ standard=”http://www.youtube.com/v/Io_nhCLG_jg?fs=1″ vars=”ytid=Io_nhCLG_jg&width=650&height=393&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep1375″ /]

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe