PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » PROCES AMÂNAT – VIDEO

PROCES AMÂNAT – VIDEO

de admin
0 vizualizări

Judecătoria Piteşti a amânat judecarea cererii de revizuire a sentinţei privind reconstituirea dreptului de proprietate al unor moştenitori ai familiei Brătianu asupra unor terenuri din oraşul Ştefăneşti, cauză în care este implicat şi avocatul Radu Pricop, ginerele preşedintelui Traian Băsescu. Amânarea a fost decisă din cauza lipsei dosarului de fond privind retrocedarea, instanţa stabilind un nou termen pentru data de 9 octombrie.
Retrocedarea terenurilor respective face şi obiectul unui dosar penal instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în care Radu Pricop este urmărit penal pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.Potrivit unui comunicat al Instituţiei Prefectului Argeş, cererea de revizuire a fost depusă la Judecătoria Piteşti încă din luna aprilie, la solicitarea Autorităţii Naţionale pentru restituirea Proprietăţilor. Deoarece nu exista un certificat de deces al Eleonorei Brătianu şi nici un certificat de moştenitor după aceasta, autorităţile din Argeş au solicitat Primăriei Brăila informaţii despre persoana respectivă. Din documentele primite de la Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a persoanelor Brăila reiese că Eleonora Brătianu s-a căsătorit cu Gheorghe Brătianu la data de 21 septembrie 1976 şi a decedat la data de 14 mai 2011.Potrivit biroului de presă al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la data de 26 mai 2014 procurorii au început urmărirea penală pentru mai mulţi făptuitori, printre care se află şi Radu Pricop, pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, într-un dosar legat de restituirea unor terenuri. Presa a relatat ca Radu Pricop a cumpărat, împreună cu alte persoane, de la urmaşii familieiBrătienilor, drepturi de moştenire asupra unui teren.După ce a câştigat mai multe procese în instanţă cu statul român, Radu Pricop şi partenerii săi au obţinut de la Agenţia Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor o despăgubire de 10 milioane euro, folosind însă documente false, mai susţin sursele media citate.

REPORTER CRISTI IONICA
IMAGINE CRISTI DUMITRU

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe