PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » PROTEST DIN CAUZA AMENZILOR, PRIMĂRIE BLOCATĂ

PROTEST DIN CAUZA AMENZILOR, PRIMĂRIE BLOCATĂ

de Andrei Oprescu
4 vizualizări

Revoltă într-o comună din Dâmbovița. Localnicii și primarul au ieșit în stradă din cauza amenzilor uriașe pe care le au de achitat oamenii și care au blocat total bugetul primăriei. Un banner uriaș a fost montat în fața instituției. Oamenii spun că sunt amendați la orice pas cu sume imense de șeful de post din comună și nu au cu ce să-și achite amenzile și taxele și impozitele. De cealaltă parte, șeful de post susține că amenzile sunt întemeiate și că nu a făcut exces de putere.

Acest bătrân este disperat. Are amenzi date de șeful de post de peste 300 de milioane de lei vechi. Sătui de sancțiunile uriașe pe care le primesc și care i-au adus în sapă de lemn, zeci de localnici din Petrești, județul Dâmbovița s-au strâns în centrul comunei, în fața primăriei pentru a-și spune nemulțumirile. Aceștia susțin că sunt sancționați la orice pas de șeful de post din comună, chiar și atunci când apelează la poliție pentru o problemă. Sumele sunt de ordinul zecilor de milioane.

Problema este că nu doar oamenii sunt afectați de amenzi, ci și bugetul primăriei. Pentru că legea prevede ca mai întâi să-și plătească amenzile și apoi să achite taxele și impozitele. În această situație, localnicii spun că nu vor reuși să ajungă la zi niciodată, iar bugetul local este blocat.

Localnicii susțin că pe lângă amenzile uriașe pe care le-au primit de la șeful de post din comună, s-a întâmplat ca de multe ori când au avut nevoie de poliție să fie ignorați și amendați pe nedrept. Oamenii se simt de-a dreptul terorizați.

Aceștia au vrut să tragă un semnal de alarmă și spun că vor dreptate. Un banner a fost amplasat în fața primăriei împotriva abuzurilor. Șeful de post a refuzat să vorbească în fața camerei, dar susține că aplică legea și nu face exces de putere.

Am încercat să obținem și un punct de vedere de la Inspectoratul de Poliție, dar până în acest moment nu am primit niciun răspuns.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe