PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » PROTEST ÎN PAUZA MARE

PROTEST ÎN PAUZA MARE

de Mditv
19 vizualizări

Dacă în mod normal clopoțelul anunță recreația, astăzi în școlile din Dâmbovița alarma a sunat continuu în semn de protest al dascălilor și al elevilor față de subfinanțarea sistemului de educație. Profesorii si elevii au iesit in curtea scolii sau la careu pe terenul de sport in pauza mare in incercarea de a trage un semnal fata de nemultumirile pe care le au in privinta sistemului de educație. Dacă nici în urma acestor manifestări nu se va ajunge la un acord, dascălii sunt hotărâți să meargă până la capăt. Pe 1 iunie sindicatele din educație vor organiza un marș pe traseul Piața Victoriei – Cotroceni sau Piața Constituției – Palatul Victoria.

Astfel a sunat clopoțelul în toate școlile în pauza mare. La Liceul Voievodul Mircea din Târgoviște profesorii și elevii au ieșit în curtea instituției. După ce federaţiile sindicale din învăţământ au încercat o nouă rundă de negocieri la Ministerul Muncii, dar nu au avut succes, împreună cu asociațiile de părinți și Consiliul Național al Elevilor au demarat primele mișcări de protest. Vineri a fost rândul județului Dâmbovița să se alăture printr-un semnal tras în pauza mare.

Le negocierile de zilele trecute, Guvernul le-a oferit profesorilor o creştere salarială de 10% din 1 august 2017. Aceștia au acceptat o majorare mai mică decât cea din sănătate, care este de 15%, dar să se aplice de la 1 august 2016 sau cel mai târziu de la 1 ianuarie 2017. Și elevii au avut cerințe importante. Obiectivul general a fost alocare a 6% din PIB pentru învăţământ.

Dacă nici de această dată nemulțumirile lor nu vor fi ascultate și nu își vor găsi rezolvarea, atât profesorii din sindicat cât și reprezentanții Consiliului Național al Elevilor, vor continua manifestările. De altfel, pe 1 iunie Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ va organiza un miting , 15.000 de profesori urmând să iasă în stradă în semn de protest faţă de ordonanţa privind salarizarea.

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe