PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » PROTEST SANITAS DUPĂ INCENDIUL DE LA ATI

PROTEST SANITAS DUPĂ INCENDIUL DE LA ATI

de Andrei Oprescu
87 vizualizări

120 de persoane, sindicaliști Sanitas au venit în Piaţa Victoriei luni, în jurul prânzului. Medici și asistente au protestat în fața Guvernului din cauza situaţiei grave din sistemul sanitar care duce la efecte precum incendiul de la Constanţa, limitarea drepturilor angajaţilor şi neasigurarea unor condiţii de muncă decente. Sanitas a transmis că Guvernul nu are o strategie coerentă pentru rezolvarea problemei infrastructurii învechite a unităţilor sanitare.

COMUNICAT DE PRESĂ SANITAS

„Dar nu putem să nu spunem, pentru a nu ştiu câta oară, că acelaşi lucru (un alt incendiu, n.r.) se poate întâmpla oricând într-un alt spital din România, în condiţiile în care instituţiile sanitare sunt obligate să funcţioneze în clădiri cu infrastructură învechită (de peste 80-90 de ani!), incapabilă să facă faţă cerinţelor tehnice şi a celor de siguranţă a pacienţilor. Nu există o strategie coerentă la nivelul Guvernului şi nici un management adecvat al resurselor pentru a rezolva această problemă de structură a sistemului sanitar public! În schimb, guvernanţii sunt „campioni” ai deciziilor punctuale, luate „pe genunchi”, care încearcă să cârpească sistemul numai acolo şi când cedează!”

Se arată în comunicatul federației. Şapte oameni au murit, vineri, în incendiul izbucnit la Secţia ATI COVID a Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa. Cu referire la acest incident, la ceremoniei de deschidere a anului universitar 2021-2022, în cadrul Universității de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti, președintele Klaus Iohannis a declarat:

Sub presiunea pandemică, vulnerabilitățile sistemului de sănătate românesc, perpetuate zeci de ani, au fost evidențiate mai dramatic ca niciodată și au generat tragedii umane care au îndurerat o întreagă națiune. Nu trebuie să ne mai aflăm în situația gravă de a mai stinge incendii! Trebuie să ducem la îndeplinire cât mai repede angajamentul reformei profunde în sistemul de sănătate, de care depinde viitorul generațiilor de medici și siguranța pacienților. Putem acoperi aceste nevoi de investiții și din fondurile prevăzute inclusiv în Planul Național de Redresare și Reziliență, care prevede aproximativ 2,4 miliarde de Euro pentru sistemul medical.

În cotnextul pandemiei zece incendii au izbucnit în spitalele din România. La Piatra Neamț au murit 10 oameni. Alți patru s-au stins din viață după incendiul de la Matei Balș, iar acum la Constanța au murit șapte oameni.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe