PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » PUSI PE LIBER

PUSI PE LIBER

de Andrei Oprescu
7 vizualizări

Au ramas fara serviciu chiar din prima luna anului! Este vorba despre 100 de damboviteni, care au fost concediati de patronii la care au lucrat pana acum. Cele mai multe disponibilizari sunt in domeniul constructiilor, dar si in cel al pazei. Tot fara un loc de munca au ramas si cateva zeci de persoane de la o unitate de invatamant si de la Distrigaz. Singura speranta a oamenilor este sa primeasca indemnizarie de somaj, care sa ii ajute sa iasa din iarna.

Inceputul de an nu putea fi unul mai prost pentru cei peste 100 de damboviteni, care au ramas fara un loc de munca. Jumatate dintre ei provin de la firme din domeniul constructiilor. Acum, oamenii fac coada la ghiseele Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca, pentru a cere indemnizatie de somaj. Aceasta nu va dura insa o vesnicie, asa ca vor trebui sa isi caute un post, inainte de incheierea perioadei de somaj. Cert este ca situatia pe piata muncii nu este deloc roz. In timp ce ofertele de munca sunt extrem de sarace, in fiecare luna la AJOFM Dambovita se primesc notificari de disponibilizari colective. Pentru multe companii din Dambovita, care isi desfasoara activitatea in domeniul industrial, luna ianuarie este cea mai grea perioada a anului. Unele si-au trimis angajatii acasa, in somaj tehnic, cum este de exemplu cazul Combinatului de Oteluri Speciale din Targoviste, altele au renuntat la unii salariati. Asta in conditiile in care in Dambovita, numarul somerilor a depasit 17.000 de persoane.

ECHIPA: Madalina Zabava / Loredan Bouroșu

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe