PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » PUTEM COMBATE TENSIUNEA ARTERIALĂ. IATĂ SFATURILE SPECIALIŞTILOR!

PUTEM COMBATE TENSIUNEA ARTERIALĂ. IATĂ SFATURILE SPECIALIŞTILOR!

de Mditv
8 vizualizări

Tensiunea arteriala poate fi considerata boala secolului, intrucat studiile arata ca aceasta este principala cauza a deceselor. Desi aceasta afectiune apare la o varsta mai inaintata, cand inima este slabita, in ultimii ani, tot mai multi tineri se confrunta cu oscilatii de tensiune. 50% dintre pacientii care se adreseaza la sectia de cardiologie, au probleme cu tensiunea, mai ales in aceasta perioada in care schimbarile climatologice sunt la ordinea zilei. Specialistii au cateva recomandari prin care se poate tine sub control aceasta afectiune.

Se estimeaza ca presiunea arteriala crescuta a fost responsabila pentru 9.4 milioane decese anul trecut, 50% dintre decese fiind cauzate de bolile cardiace, 13% de accidentele vasculare cerebrale si insuficienta cardiaca si peste 40% dintre decese s-au inregistrat la persoanele cu diabet. Daca inainte de Revolutie, numarul persoanelor cu hipertendiune arteriala era de 600 de milioane, in prezent numarul acestora depaseste un miliard, iar pana in 2025 se estimeaza o crestere de pana la aproape doua milioane de persoane hipertensive.

50 % dintre dambovitenii care ajung la urgente au probleme cu tensiunea. Domnul din imagini, a depistat aceasta afectiune in urma cu 7 ani. De atunci, viata i s-a schimbat foarte mult. Cu tensiunea arteriala nu este de glumit si trebuie tinuta sub control prin intermediul medicilor specialisti. Chiar si asa, foarte multi dintre pacienti merg in farmacii pentru a cere medicamente, fara o vizita la medic.

Pentru a reduce riscul deceselor cauzate de tensiune, toate farmaciile au fost dotate cu aparatura necesara pentru a masura presiunea arteriala. Pe langa medicamentatie, hipertensiunea poate fi prevenita si printr-un regim de viata sanatos.

Medicii spun ca este necesar sa controlam valorile presiunii arteriale pentru a preveni aparitia unor boli mai grave. In plus, pacientii hipertensivi nu trebuie sa se panicheze si sa mearga imediat la medic pentru schimbarea tratamentului, pentru ca efectele acestei maladii se fac simtite lent.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe