PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » PUTINI FERMIERI SI-AU DECLARAT VENITUL

PUTINI FERMIERI SI-AU DECLARAT VENITUL

de Andrei Oprescu
6 vizualizări

A expirat termenul pana la care fermierii  au putut depune declaratia pe venit la Fisc. Dupa data de 27 iunie agricultorii care inregistreaza profit si nu l-au declarat se pot alege cu sanctiuni de pana la 10 mii de lei. In Dambovita peste doua mii de persoane s-au prezentat la ghiseele Directiei Generale a Finatelor, speriate ca s-ar putea alege cu sanctiuni.

Declaraţia a devenit obligatorie şi pentru micii fermieri de anul acesta. Astfel, toate persoanele fizice care obţin venituri din activităţi agricole determinate pe bază de norme de venit ar fi trebuit să depună declaraţia până pe 27 mai, dar pentru ca putini au fost cei care s-au prezentat la Fisc, termenul a fost prelungit cu inca o luna, pana pe 25 iunie. In Dambovita sunt aproximativ 33 de mii de fermieri care primesc anual subventii prin APIA. Cei mai multi  aproximativ 30 de mii cultiva suprafete mari de teren, 500 cresc ovine si caprine, iar doua mii, bovine. Pana pe 25 mai aproximativ 1300 au depus declaratiile, iar pentru a doua etapa numarul lor se pare ca s-a dublat, insa Directia Finantelor nu a intocmit inca o statistica.

Cei care nu isi declara activitatea agricola risca o amenda de pana la 10.000 de lei.

Impozitul la norme de venit va fi platit de agricultori în doa transe, pana pe 25 octombrie, respectiv pana pe 15 decembrie.

 

Echipa: Corina Slămnoiu/ Loredan Bouroșu

http://youtu.be/Uhy86HnHM5k

 

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe