PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » RADIERI PE BANDA RULANTA – VIDEO

RADIERI PE BANDA RULANTA – VIDEO

de Andrei Oprescu
4 vizualizări

Pentru prima data in ultimii trei ani, in Dambovita,  se constata o scadere a numarului de firme care au declarat insolventa, au fost dizolvate ori si-au suspendat activitatea. Nu acelasi lucru se poate spune insa despre cele care au fost radiate. De la inceptulul anului, aproximativ o mie de firme dambovitene au fost sterse din registrul comertului, cu 27% mai multe decat in aceeasi perioada a anului trecut.

A inceput sa se echilibreze usor balanta in randul afaceristilor deja existenti pe piata din Dambovita. De la inceputul anului se constata o crestere a numarului de  comercianti, care si-au reluat activitatea, dupa ce au trecut printr-o perioada de declin economic. Peste 18 mii de operatori economici, majoritatea persoane juridice si-au repus afacerile pe picioare, cu 8% mai mult decat in 2012. Semne bune sunt si din partea  celor care au recurs anul acesta la suspendarea activitatii. 217 firme anul acesta, fata de 250 in aceeasi perioada a anului trecut.

Scaderi masive sunt si la firmele care au declarat insolventa, cu 42 de procente mai putin decat in 2012. Astfel, daca pana la data de  31 iulie anul trecut intrase in insolventa aproximativ 400 de firme, acum numarul lor a scazut la 215. Majoritatea au ca domenii de activitate comertul cu ridicata si amanuntul, constructii, industria prelucratoare si transporturi. Probleme apar insa la firmele radiate. Aici se constata o crestere de 27%  fata de anul trecut.  In prezent au fost sterse din registrul comertului 990 de firme spre deosebire  de 780 anul trecut.

 

Echipa: Corina Slămnoiu/ Răducu Rădoi

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe