PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » RĂZBOI ÎNTRE ONG-URI ȘI AUTORITĂȚI

RĂZBOI ÎNTRE ONG-URI ȘI AUTORITĂȚI

de Andrei Oprescu
11 vizualizări

Maidanezii continua sa faca victime, in timp ce autoritatile nu au trecut inca la masuri clare pentru gestionarea fenomenului cainilor fara stapan. Exista o lege care permite eutanasierea acestora, in cazul in care nu sunt adoptati in termen de 14 zile de cand se afla in adaposturi, dar nu sunt inca norme metodologice. Autoritatile sanitar-veterinare au finalizat un proiect pentru gestionarea animalelor, insa dezbaterile aproape ca au intrat in impas. Conducerea DSVSA Dambovita sustine ca de vina sunt unele asociatii pentru protectia animalelor, care urmaresc un singur lucru: sa scoata bani de pe urma maidanezilor.
Autoritatile sanitar-veterinar vor un recensamant al animalelor. Inspectorii vor sa mearga in fiecare gospodarie, pentru a identifica si microcipa cainii. Astfel, in cazul in care un patruped este abandonat pe strazi, se va cunoaste proprietarul, care va fi aspru sanctionat. Fara masuri drastice pentru stoparea abandonului, problema cainilor fara stapan nu va fi rezolvata, sustine seful DSVSA Dambovita. Acesta spune ca proiectul care aduce aceste schimbari risca sa ramana blocat la dezbaterile publice datorita unor asa ziși iubitori de animale.
In timp ce razboiul dintre asociatii si autoritati continua, maidanezii sunt liberi pe strazi si continua sa faca victime. In aceasta saptamana in Targoviste, o postarita a ajuns la spital, dupa ce a fost atacata de 20 de caini.
ECHIPA: Madalina Zabava / Răducu Rădoi

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe