RCA MAI SCUMPE, ÎN FUNCȚIE DE GRAVITATEA ACCIDENTULUI

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Autoritatea de Supraveghere Financiară a lansat joi în dezbatere publică un proiect care modifică și completează Norma nr. 20/2017 privind asigurările auto din România. Autoritatea așteaptă observații față de acest proiect până la data de 5 decembrie 2020. Printre altele, vizat de modoficările care se vor aplica de anul viitor este sistemul bonus-malus. Asigurații RCA care au făcut un accident în care o persoană a fost rănită sau victima și-a pierdut viața vor fi penalizați prin creșterea cu 40% a prețului la asigurarea auto următoare.

Schimbări Art. 32 Norma RCA:

(3) Asigurații sunt penalizați prin aplicarea unui malus, respectiv majorarea primei de asigurare, în funcție de caz, astfel:

a) cu două clase pentru fiecare eveniment din care au rezultat numai prejudicii materiale;

b) cu patru clase pentru fiecare eveniment soldat cu vătămarea sănătății şi a integrității corporale ori decesul uneia sau mai multor persoane.

În prezent, șoferii vinovați sunt penalizați doar cu 2 clase de malus, indiferent de gravitatea accidentului. Sistemul bonus-malus este format din 8 clase de bonus şi 8 clase de malus. Reducerea maximă de care un asigurat poate beneficia este de 50%, în timp ce penalizarea maximpăă este de 180%.

Comenteaza

comentarii

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Recomandarile redactiei

Ultimele stiri