PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » RECOMPENSAȚI PENTRU PERFORMANȚĂ – VIDEO

RECOMPENSAȚI PENTRU PERFORMANȚĂ – VIDEO

de admin
5 vizualizări

Performantele elevilor de la evaluarea nationala si bacalaureat nu se mai apreciaza doar cu laude! Candidatii care au obtinut 10 pe linie la examene vor fi rasplatiti si financiar. Guvernul a aprobat astazi ordinul prin care acestia ar urma sa primeasca sume de bani. Astfel, se va aloca pentru fiecare elev cu 10 la bacalaureat 3000 de lei, iar pentru elevii cu 10 la evaluarea nationala cate 2000 de lei.
Guvernul doreste sa repete gestul facut anul trecut fata de elevii cu performante deosebite la examenele nationale. Astfel, pe langa satisfactia de a obtine nota maxima la examen, toti elevii de 10 vor fi rasplatiti financiar pentru reusita lor. La nivel de tara sunt 219 elevi care au obtinut 10 pe linie la evaluarea nationala si 104 elevi care au reusit sa obtina media 10 la bacalaureat. In regiunea Sud Muntenia zeci de elevi sunt in aceasta situatie. La evaluarea nationala in Dambovita 4 elevi au luat nota 10, in Giurgiu 4 elevi au reusit aceasta performanta, iar in Teleorman trei elevi au luat 10 pe linie. In Arges 8 elevi au reusit sa obtina 10.
Alexandru Ghiculescu, absolvent al Scolii nr. 2 din Targoviste este unul dintre elevii de 10. Acesta ar urma sa primeasca de la Guvern 2000 de lei pentru reusita sa. Baiatului nici nu i-a venit sa creada ca a obtinut 10 la ambele materii.
Si la examenul maturitatii in judetele din Sudul Munteniei elevii se pot mandri cu medii de 10. Judetul Dambovita are 7 candidati care au obtinut media 10 pe linie. In Arges 5 candidati au obtinut 10 pe linie. Si in Giurgiu, Gemescu Maria de la Colegiul National Ion Maiorescu a obtinut media 10. In judetul Prahova au fost obtinute patru medii de 10.
Ioana Deparateanu este una dintre elevele de 10 la bacalaureat. Ea ar urma sa primeasca 3000 de lei din partea Ministerului Educatiei drept recompensa pentru reusita sa. Tanara are planuri mari pentru viitor.
Anul trecut pe langa sumele oferite de Guvern, consiliile locale au alocat sume de bani din buget pentru elevii merituosi.

Reporter: Cătălina Sandu
Imagine: Răducu Rădoi

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe