PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » RECORD LA DONATORII DE VIAŢĂ – VIDEO

RECORD LA DONATORII DE VIAŢĂ – VIDEO

de Andrei Oprescu
14 vizualizări

Record in istoria transplantului in Romania! In acest an, romanii au donat viata mai mult decat oricand. Drama pe care fiecare familie o traieste atunci cand pierde o persoana draga, nu i-a impiedicat pe oamenii cu inima mare sa ia decizia de a salva alte vieti. Numărul donatorilor de organe în 2013 a ajuns la 115, cel mai mare din istoria transplantului românesc.

Dupa campanii repetate si mediatizarea subiectului donarii de organe pentru salvarea altor vieti, Romania a atins un prag important in istoria sistemului de sanatate. Mai exact, potrivit Agentiei Nationale de Transplant, in prezent numarul donatorilor de organe din tara a ajuns la 115.

In 2005, in Romania se inregistra numar de 11 donari intr-un an, (o rata de 0,5 la un milion de locuitori), iar in 2010 se ajunsese la 50 de donari. In 2011, Romania a inregistrat o rata de 3,5 donatori la un milion de locuitori, ceea ce inseamna o usoara crestere.

Si in judetul Dambovita, in 2013, potrivit unor surse neoficiale s-au inregistrat 7 cazuri de donatori de organe. In luna martie, Alexandra Pârşă, tanara damboviteanca in varsta de 23 de ani, ucisa de iubitul ei politist a salvat doua vieti dupa ce familia a luat decizia de a accepta donarea de organe. Un alt gest de umanitate a fost facut si de familia lui Alexandru Mihai, baietelul in varsta de doar 10 ani din Glodeni, mort după ce poarta unui teren de fotbal de care s-a prins a căzut peste el.

Reporter: Cătălina Sandu

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe