PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » REFUZI CONCEDIUL, PIERZI BANII! – VIDEO

REFUZI CONCEDIUL, PIERZI BANII! – VIDEO

de admin
9 vizualizări

Zeci de parinti din Dambovita raman in fiecare luna, fara indemnizatia de crestere a copilului, din cauza unei prevederi legale, pe care putini o cunosc. Este vorba despre obligatia ambilor parinti de a sta in concediu de crestere a copilului. In cele mai multe cazuri, mamele au ales sa stea acasa cu micutul si nu au stiut ca si tatii, daca au vechime in munca, sunt obligati sa le inlocuiasca macar o luna, timp in care ele se reintorc la serviciu. Autoritatile avertizeaza: in aceste situatii banii de la stat se suspenda!
Aproape 2700 de indemnizatii pentru cresterea copilului sunt platite in Dambovita. Cele mai multe dintre ele sunt incasate de mamici, 2200, pentru ca ele au ales sa ramana acasa, in concediu de crestere a copilului pana la un an sau doi, in functie de varianta pentru care au optat. Cateva zeci pierd in fiecare luna acesti bani, pentru ca nu au habar de o norma legislativa.
Altfel spus, daca mama se afla in concediu de crestere a copilului, iar tatal are vechime in munca, acesta din urma trebuie sa mearga la Agentie pentru Plati si Inspectie Sociala Dambovita, cu 60 de zile inainte ca micutul sa implineasca un an sau doi, in functie de perioada aleasa pentru concediul de crestere a copilului, pentru a anunta daca intra sau nu cel putin o luna in indemnizatie. In caz contrar, banii se suspenda.
In luna in care tatal sta in concediu de crestere a copilului, mama este obligata sa se intoarca la serviciu.

Mădălina Zăbavă
Radu Constantinescu, Ciprian Rusa

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe