PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » REȚEA DE HACKERI, DESTRUCTURATĂ – VIDEO

REȚEA DE HACKERI, DESTRUCTURATĂ – VIDEO

de admin
7 vizualizări

Hackerii romani sunt printre primii in lume! In cel mai apreciat forum de criminalitate cibernetica, in top 10 utilizatori sunt 3 romani, o spun  reprezentanti SRI. Atacurile expertilor in fraude informatice au depasit de ani de zile granitele Romaniei.Ultima grupare de “internauti” care a furat aproape 2 miloane de dolari din conturile a sute de cetateni americani a ajuns pe mana procurorilor DIICOT de la Ploiesti.

Gruparea a fost supravegheata timp de aproape doi ani de ofiterii de la crima organizata. Ea a inceput sa actioneze din 2008 prin folosirea frauduloasa a unor aplicatii informatice cu care se scanau si decriptau IP-urile insturmentelor de plata electronica.
Printre pagubiti se numara sute de cetateni americani care s-au trezit cu mai putini bani in conturi dupa ce parolelele le-au fost sparte.Banii erau retrasi din conturile unor banci din Romania de indivizi platiti de hackeri special doar pentru acest lucru.
Liderii gruparii sunt din Constanta,iar ajutoarele din Ploiesti, Sibiu si Bucuresti.Cu totii s-au trezit de dimineata cu mascatii la usa. Anchetatorii au ridicat mai multe calculatoare,alte dispozitive de sticare a datelor si suporti cu banda magnetica similari cardurilor bancare.De asemenea,s-au confiscat sume de bani,bijuterii,autoturisme de lux  si un ceas din aur.

La audieri la DIICOT Ploiesti au fost aduse cu mandat 17 persoane cu nu mai putin de 8 capete de acuzare fiecare,iar in acest dosar, anchetatorii au fost ajutati,alaturi de SRI si de serviciile secrete americane.

 

Mihai Eremia

Eugen Bănescu

 

 

 

 

 

 

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe