PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » REVELION LA 17 GRADE CELSIUS

REVELION LA 17 GRADE CELSIUS

de Andrei Oprescu
56 vizualizări

Miercuri, vremea se va menţine deosebit de caldă pentru această perioadă. Temperaturile maxime se vor încadra între 8…9 grade în depresiuni şi 16…17 grade în Lunca Dunării și în Dobrogea, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 şi 9 grade, mai scăzute, spre -3…-2 grade, în estul Transilvaniei. Vor fi înnorări persistente şi va ploua în Banat, Crişana şi Maramureş, unde, pe arii restrânse, se vor acumula cantităţi de apă ce vor depăşi 15…25 l/mp şi local în Oltenia şi vestul Transilvaniei. În zonele montane aferente, la altitudini mari, se vor semnala precipitaţii mixte şi izolat vor fi condiţii de polei. În celelalte regiuni, cerul va fi variabil, dar dimineaţa şi noaptea, pe alocuri, se va semnala ceaţă. Vântul va continua să sufle tare la munte, în special pe crestele Carpaţilor Meridionali şi va avea intensificări, local şi temporar, în Dobrogea şi sudul Banatului şi izolat în rest. Şi la Bucureşti, miercuri, vremea se va menține deosebit de caldă pentru această perioadă. Temperatura maximă va fi de 14…15 grade, iar cea minimă, de 3…5 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Vor fi condiții de ceață, mai ales dimineața și noaptea. Joi, în ultima zi din 2020, vremea va fi în continuare deosebit de caldă pentru această perioadă din an, deşi valorile termice vor înregistra o scădere uşoară faţă de intervalul precedent în majoritatea zonelor. Cerul va avea înnorări în cea mai mare parte a ţării, persistente în vest, centru şi nord şi cu caracter temporar în sud şi sud-est şi va ploua pe arii extinse, local moderat cantitativ. Ploile vor avea şi caracter de aversă şi izolat vor fi posibile descărcări electrice. La munte, la altitudini de peste 1700 m, vor predomina ninsorile, iar în restul zonei montane vor fi precipitaţii mixte. Vântul va avea intensificări în zona montană înaltă, în special în prima parte a intervalului şi cu precădere în Carpaţii Meridionali şi local şi temporar în regiunile vestice şi în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 grade în nordul Moldovei și 16 grade în sudul Munteniei şi al Dobrogei; minimele termice vor fi cuprinse între 0 și 10 grade. Mai ales dimineaţa, pe arii restrânse în zonele joase din sud, din centru şi din est se va semnala ceaţă. La Bucureşti, joi, vremea se va menţine deosebit de caldă pentru această perioadă din an. Cerul va avea înnorări temporare, iar în a doua parte a zilei şi în orele serii va ploua. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 13…14 grade, iar cea minimă de 4…6 grade. Dimineața vor fi condiţii de ceaţă. Vineri, deşi valorile termice vor continua să scadă în toată ţara, vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit la începutul lunii ianuarie, îndeosebi în sud şi în est. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, cu precădere în Carpaţii Orientali, iar local şi temporar în nord-vestul, centrul şi sud-estul teritoriului.

De sâmbătă până luni, valorile de temperatură vor fi în creştere, vremea devenind deosebit de caldă pentru începutul lunii ianuarie. Va ploua în toate regiunile, local mai însemnat cantitativ, în special în a doua parte a intervalului, după cum informează ANM.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe