PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » RISCĂ SĂ AJUNGĂ DUPĂ GRATII – VIDEO

RISCĂ SĂ AJUNGĂ DUPĂ GRATII – VIDEO

de admin
1 vizualizări

Parintii care nu isi lasa copiii sa mearga la scoala risca pedeapsa cu inchisoarea. Aceste reguli au fost introduse in Noul Cod Penal. Impiedicarea accesului la invatamantul general obligatoriu reprezinta acum o infractiune si se pedepseste conform reglementarilor penale. Abzurile din partea parintilor se intalnesc frecvent in Romania.
Mdi Tv v-a prezentat in buletinele informative anterioare situatia lui Liviu, un copil de 11 ani din Dambovita care a fost privat de educatia scolara. In loc sa il lase sa invete, mama lui l-a pus sa vanda ghiocei pe strada. Pentru familia lui prioritar nu este dreptul la educatie, ci sa aduca un ban acasa.
Din acest an parintii care nu isi lasa copiii sa mearga la scoala risca pedeapsa cu inchisoarea. Aceste reguli au fost introduse in noul cod penal. In Romania invatamantul general obligatoriu este de 11 clase si cuprinde invatamantul primar, invatamantul gimnazial si primii doi ani ai invatamantului secundar superior. Conform acestui act normativ, obligatia de a frecventa invatamantul obligatoriu inceteaza la varsta de 18 ani.
Mai exact parintele sau persoana careia i-a fost incredintat, potrivit legii, un minor si care, in mod nejustificat, il retrage sau il impiedica prin orice mijloace sa urmeze cursurile invatamantui general obligatoriu se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda.

Valentin Popescu
Eduard Găiseanu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe