PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ROMÂNII, ADEVARAȚI MUNCITORI – VIDEO

ROMÂNII, ADEVARAȚI MUNCITORI – VIDEO

de admin
7 vizualizări

Romania reprezinta tara paradoxului in privinta salariatilor si a somerilor. In timp ce milioane de persoane sunt in cautarea unui loc de munca stabil, alte milioane de romani lucreaza cel mai mult la nivel european, desi primesc printre cele mai mici salarii. Un studiu recent arata ca salariatii din tara lucreaza foarte multe ore peste program.
Potrivit unui studiu al institutului Coe-Rexecode Romania se afla in fruntea clasamentului privind duarata anuala medie efectiva de munca. Cel mai bine stau salariatii din Franta si Finlanda cu norma intreaga. Acestia au lucrat in 2013 in medie cu 186 de ore mai putin decat cei din Germania, cu 239 de ore mai putin decat cei din Marea Britanie si chiar cu 438 de ore mai putin decat cei din Romania, aflata pe primul loc in privinta orelor de lucru.
Cei care se bucura de cel mai mult timp liber, francezii, au o durata saptamanala individuala obisnuita de munca de 29,2 ore, dar aceasta nu tine cont de absente, precum in zilele de concediu sau de sarbatoare. Potrivit institutului care a realizat studiul, Franta este, de asemenea, tara unde durata de lucru s-a redus cel mai mult in ultimii 15 ani.
Daca francezii au un numar de 1.661 de ore lucrate, Romania a inregistrat anul trecut cel mai lung program de lucru agreat colectiv din Uniunea Europeana, de 1.840 de ore. Tara noasta ocupa prima pozitie si dupa numarul de ore lucrate pe an de angajatii part-time, cu 1.272 de ore in medie.

In timp ce romanii se dovedesc adevarati muncitori, nu au insa foarte multe privilegii din partea statului. Salariile sunt printre cele mai mici din comunitatea europeana, iar statul nu da semne ca va crea locuri de munca in viitorul apropiat pentru cei care sunt in cautarea unui job.

Valentin Popescu

https://www.youtube.com/watch?v=49BxTXok9Uw

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe