PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ROMÂNII ȘI VOTUL – VIDEO

ROMÂNII ȘI VOTUL – VIDEO

de Andrei Oprescu
3 vizualizări

Majoritatea romanilor sustin ca se vor prezenta cu siguranta la urne la alegerile prezidentiale, arata un sondaj INSCOP. Sondajul releva si ca romanii il dau favorit pe premierul Victor Ponta in ambele tururi se scrutin. Sondajul a fost realizat in perioada 30 august – 4 septembrie pe un esantion de 1.058 de persoane, esantion reprezentativ.

La întrebarea privind intenția de a se prezenta la vot, 55,7% dintre respondenți declară că vor veni la urne în mod sigur, în creștere față de cercetarea din luna iulie, când 48,6% afirmau acest lucru.
De asemenea, 14,7% dintre români susțin că probabil vor vota (17,3% — în iulie). Ponderea celor care spun că probabil nu se vor prezenta la vot a scăzut de la 7,9% în iulie la 3,8% în septembrie. 6,3% dintre cei chestionați declară că sigur nu se vor prezenta la vot (6,4% declarau acest lucru în iulie), în timp ce 16% nu s-au hotărât (15,9% în iulie), iar 3,6% nu știu/nu răspund (3,8% în iulie).

Raportat la cei care își declară intenția certă de a vota, Victor Ponta conduce în clasamentul candidaților la Președinție cu 41,1% dintre voturi. El este urmat de Klaus Iohannis— cu 28,8%, Elena Udrea — cu 8,1%, Călin Popescu-Tăriceanu (PRL) — cu 6,7%. Ceilalti candidati sunt preferati de mai putin de 5% dintre romanii chestionati.

În ceea ce privește opțiunile de vot pentru turul doi al prezidențialelor, 19% au declarat că vor vota cu Victor Ponta, în timp ce 15% îl preferă pe Klaus Iohannis. 32,5% dintre cei care nu au o opțiune în primul tur spun că nu vor vota, iar 33,6% nu știu sau nu răspund la această întrebare.

Sondajul relevă că Victor Ponta ar câștiga toate finalele din turul al doilea al prezidențialelor: Victor Ponta (54%) vs. Klaus Iohannis (46%), Victor Ponta (54,7%) vs. Călin Popescu-Tăriceanu (45,3%), Victor Ponta (66,1%) vs. Elena Udrea (33,9%) și Victor Ponta (66,8%) vs. Monica Macovei (33,2%).

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe