PRIMA PAGINĂ » Stiri » Calarasi » S-A SCHIMBAT ANUL, SE SCHIMBĂ ȘI VREMEA. VAL DE AER POLAR ÎN ROMÂNIA. VEZI CE ANUNȚĂ METEOROLOGII!

S-A SCHIMBAT ANUL, SE SCHIMBĂ ȘI VREMEA. VAL DE AER POLAR ÎN ROMÂNIA. VEZI CE ANUNȚĂ METEOROLOGII!

de Andrei Oprescu
10 vizualizări

Vremea schimbă foaia la început de 2019. Dacă de Crăciun și Revelion am avut parte mai degrabă de temperaturi de toamnă târzie, luna ianuarie aduce ninsori abundente, urmate de ger. Un val de aer polar se va instala în România începând de joi. Vântul va sufla cu intensificări la munte, unde vor fi și ninsori. În toate regiunile valorile termice se vor situa sub cele normale pentru această dată.


Vremea începe să se răcească mai întâi în jumătatea nordică, iar cauza e instalarea unui val de aer polar. Prognoza meteo anunță accentuarea gerului și în zilele următoare. Vor fi ninsori și ploi, iar la munte vântul va sufla cu putere. Local şi temporar vor fi ninsori slabe cantitativ. Noaptea local va fi ger cu temperaturi -10 grade în centru, nord-vest şi izolat în Subcarpaţi. În regiunile sudice, după-amiază vor fi precipitaţii slabe şi sub formă de lapoviţă şi ploaie. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, în special la altitudini mari.


Și regimul termic se va schimba. După temperaturile mai mari decât cele normale pentru sfârșitul de an, la începutul lunii ianuarie, temperaturile maxime vor fi cuprinse între -4 şi 5 grade, iar cele minime între -14 şi -2 grade. Vremea va deveni rece pentru această dată, geroasă dimineaţa, dar pe arii mai extinse noaptea. Vântul va avea unele intensificări, mai ales pe creste. Stratul de zăpadă va ajunge la un metru şi jumătate pe vârful munţilor, iar pe Valea Prahovei va trece de o jumătate de metru. Meteorologii ne avertizează că iarnă în toată puterea cuvântului va fi şi în februarie. Ne aşteptăm la câteva episoade de viscol, iar stratul de zăpadă va fi consistent, inclusiv în sudul ţării.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe