PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » S-AU JUCAT DE-A HOŢII

S-AU JUCAT DE-A HOŢII

de Andrei Oprescu
30 vizualizări

Trei adolescenţi din Găeşti s-au trezit cu mascaţii la ei acasă, după ce au furat dintr-o societate comercială bunuri folosite la jocurile video. Tinerii au vârste cuprinse între 14 şi 18 ani şi au comercializat o parte dintre bunurile furate. Au fost depistaţi de poliţiştii găeşteni, iar cel mai mare dintre suspecţi, în varstă de 18 ani, a fost reţinut pentru 24 de ore. Acesta ar fi împlinit 18 ani chiar în noaptea jafului.
La jumătatea lunii mai, prin forțarea ușii de acces, tinerii ar fi pătruns în incinta unei societăți comerciale din Găești și ar fi sustras trei console pentru jocuri video, 6 manete de control și două DVD-uri cu jocuri, pe care ulterior le-ar fi comercializat către alte persoane. Poliţiştii găeşteni au deschis imediat o anchetă, iar băieţii au fost identificaţi în scurt timp. Astfel că, în data de 11 iulie, poliţiştii din cadrul Poliției Orașului Găești, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Găești, sprijiniți de luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au descins la domiciliile celor trei adolescenți, cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani, toți din localitate, bănuiți de comiterea infracțiunii de furt calificat și complicitate la infracțiunea de furt calificat. Ajunşi în faţa autorităţilor, cei trei şi-au recunoscut faptele, dar nu în totalitate. Aruncă vina de la unul la altul, fără a spune cine a gândit furtul. Tânărul care a împlinit 18 ani chiar în noaptea jafului a fost reţinut pentru 24 de ore.
Băiatul nu recunoaşte că el a gândit jaful, ci spune că unul dintre prietenii lui a avut iniţiativa.
La polul opus, unul dintre ajutoarele la jaf spune că a fost luat cu forţa de prietenul său de 18 ani şi că tot el ar fi şi capul răutăţilor.
Ajunşi în mâinile poliţiştilor, băieţii spun că regretă ceea ce au făcut. Adolescentul de 18 ani a fost prezentat în faţa magistraților pentru dispunerea unor măsuri preventive. În urma perchezițiilor, au fost identificate bunurile sustrase, acestea fiind recuperate și restituite societății prejudiciate. De asemenea, la domiciliul unuia dintre cumpărători a fost descoperită cantitatea de 0.5 m³ de material lemnos, pentru care nu deținea documente justificative de proveniență. Cel în cauză a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, iar lemnul a fost confiscat.

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe