PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » S-O AJUTĂM PE IZA!

S-O AJUTĂM PE IZA!

de Mditv
6 vizualizări

Izabela are nevoie de ajutorul nostru. Fetița de 10 ani a fost diagnosticată când avea doar câteva luni cu retinopatie de prematuritate. Asta înseamnă că și-a pierdut total vederea și nu exista la acest moment nicio șansă ca ea să poată vedea. Asociația de Părinți Vladimir Streinu din Găești și Grupul Impact al Colegiului Vladimir Streinu s-au mobilizat și au organizat o strângere de fonduri. Pentru ca micuța să aibă parte de o copilărie apropiată de normalitate vor să strângă 300.000 de lei pentru materiale didactice specifice nevazatorilor.

Izabela s-a născut prematur la șase luni și jumătate. Pentru că micuța cântărea doar 980 de grame a fost ținută timp îndelungat la incubator. Numai că deși a reușit să își revină, ochii i-au fost afectați total. Nu este singurul caz, foarte mulți copii din România ajung în această situație.

La fel ca și alți copiii în situația ei, Izabela riscă să piardă școlarizarea și asta pentru că în România sunt doar două centre pentru recuperarea acestor micuți: la București și la Cluj, iar fetița suferă de anxietate de separare și are nevoie în permanență de mama ei. Pentru a beneficia de educație, fata are un profesor itinerant care o ajută permanent. Așa a reușit să termine clasa a treia la Școala Radu Cel Mare din Găești.

Iza a învățat alfabetul Braille cu ajutorul jocurilor și folosind un laptop adaptat,dar neperformant. Este energică și dornică să învețe.

Pentru ca micuța să aibă parte de o copilărie apropiată de normalitate, Asociația de Părinți Vladimir Streinu Junior 3 împreună cu tinerii din Grupul Impact al Colegiului Vladimir Streinu au organizat o strângere de fonduri. Vor să colecteze cel puțin 30.000 de lei pentru a-i cumpăra Izabelei un baston special, o mașină de scris Braille, un laptop adaptat pentru persoane nevăzătoare, alfabet Braille și un screen reader care să-i redea informațiile vocal. Vor face o colectă de zilele orașului, dar au deschis și un cont pentru donații:

RO39 BTRL RON CRT 03 5600 0401

BANCA TRANSILVANIA

Izabela ar avea nevoie și de un cățel dresat special pentru persoanele nevăzătoare. Cei care vor să o ajute pot dona în contul afișat pe ecran sau pot participa la colecta sau pot dona obiectele necesare.

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe