PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » SALVATORII, ÎN ALERTĂ

SALVATORII, ÎN ALERTĂ

de Andrei Oprescu
8 vizualizări

Salvamontiștii și jandarmii montani au fost din nou în alertă în acest weekend. Un turist s-a accidentat grav după ce a ales să parcurgă un traseu din Caraiman dedicat doar alpiniștilor experimentați. Acțiunea de salvare a durat opt ore. Alți doi turiști au rămas blocați în Bucegi și au avut nevoie de ajutorul jandarmilor montani.

Turistul care s-a rănit în timp ce se afla pe un traseu foarte dificil de alpinism din masivul Bucegi a fost coborât de pe munte de către salvamontiști după o operațiune de aproximativ opt ore. Șeful Serviciului Salvamont Bușteni, Gheorghe Haiduc, a declarat că turistul se afla pe munte împreună cu alte patru persoane, toți fiind coborâți în stațiunea Bușteni după o operațiune de recuperare dificilă. Bărbatul a urcat pe traseul Valea Albă-Vâlcelul Spânzurat, în zona Creasta Picătura, iar la un moment dat a călcat greșit rănindu-se la picior și rămânând astfel blocat într-o zonă dificilă pe un perete muntos cu înclinație de aproximativ 90 de grade. Alți doi turiști au solicitat sprijinul jandarmilor din cadrul Postului Montan Zănoaga după ce au derapat cu autoturismul și nu au mai putut continua.

Cei doi tineri din municipiul Bucureşti se aflau cu autoturismul în deplasare pe DJ 713 Piatra Arsă-Dichiu şi intenţionau să ajungă la domiciliu. La un moment dat, în zona Vânturiş au derapat în afara drumului principal. În urma acțiunii jandarmilor montani, turiștii au fost sprijiniți să deblocheze autovehiculul şi conduşi în siguranță până în zona Dichiu.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe