PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » SĂNĂTATE FURATĂ DE UN SISTEM BOLNAV – VIDEO

SĂNĂTATE FURATĂ DE UN SISTEM BOLNAV – VIDEO

de admin
7 vizualizări

Ne condamnati la moarte! Asta striga cu disperare bolnavii de cancer! In timp ce ministrul Sanatatii vizita Targovistea, o tanara plangea ca statul ii fura sansa la viata. De 13 ani, Luissa ii invata pe copii ca miscarea inseamna sanatate si ii pregateste si pentru viata. Acum elevii sunt cei care o invata pe ea ce este solidaritatea. Luissa, profesoara de sport din Targoviste este bolnava de cancer, iar viata ei depinde de un medicament care costa numai putin de 8500 de lei pe saptamana. Un pret prea mare pentru salariul unui dascal, dar si un pret extrem mic pentru o viata! Va avertizam ca urmeaza imagini care va pot afecta emotional!
Este revolta fireasca a unei tinere, a carei viata a ajuns sa se masoara in bani! Tot cosmarul pe care il traieste Luissa a inceput de la o alunita. Diagnosticata cu melanom malign, tanara a fost operata, dar a aflat cu groaza ca boala i-a afectat mai multe organe. Acum, cea care i-a invatat timp de 13 ani pe elevi ca sportul inseamna sanatate, se lupta cu o boala crunta.
Sansa Luissei sa se vindece este un medicament extrem de scump. In fiecare saptamana o costa 8500 de lei. Ii este imposibil sa il plateasca.
Toti cei care o cunosc i-au aratat ca nu este singura. Pana acum a reusit sa isi cumpere tratamentul cu ajutorul rudelor si cadrelor didactice de la Scoala Mihai Viteazul din Targoviste, unde a predat pana in acest an. Elevii ei au organizat si un spectacol caritabil pentru a o ajuta.
Din pacate, ca si alti bolnavi de cancer, Luissa trebuie sa lupte cu sistemul sanitar potrivnic. Asteapta cu sufletul la gura noua lista de medicamente compensate, cu speranta ca va putea sa isi cumpere tratamentul macar la pret redus. Dar in timp ce ea se teme ca nu se va mai trezi dimineata, Ministerul Sanatatii nu se grabeste, desi lista de medicamente compensate nu a mai fost actualizata de sase ani.
Toti ce care vor sa o ajute pe aceasta tanara pot face o donatie in contul RO71RZBR 0000060005497560.

Mădălina Zăbavă
Eugen Bănescu

https://www.youtube.com/watch?v=NgfZGDL7mq4

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe