PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » SANCŢIUNI BLÂNDE PENTRU ELEVUL CUŢITAR

SANCŢIUNI BLÂNDE PENTRU ELEVUL CUŢITAR

de Andrei Oprescu
9 vizualizări

A pus in pericol viata colegilor, dar a scapat ieftin! Elevul care saptamana trecuta a amenintat doua colege cu un cutit cu lama de 40 de cm la Liceul Tehnologic Taratasesti  a primit in final decizia din partea comisiei de disciplina a unitatii de invatamant. Baiatul a scapat doar cu o exmatriculare de trei zile si nota scazuta la purtare, desi fapta sa este una foarte grava si este cercetat penal pentru amenintare si port ilegal de arma alba.

Incidentul de la Liceul Tehnologic Tartasesti s-a petrecut pe data de 23 octombrie intr-o pauza, cand tanarul in varsta de 18 ani, cunoscut pentru probleme de disciplina, a amenintat doua dintre elevele liceului cu o baioneta. Speriate, fetele au anuntat profesorul de serviciu si la putin timp la scoala au sosit jandarmii care l-au prins pe agresor. Acesta a recunoscut senin la acel moment fapta comisa si s-a scuzat ca a fost o gluma.

Imediat dupa incident, conducerea scolii a dispus prezentarea cazului elevului la comisia de disciplina a unitatii scolare pentru sanctionare. Rezultatul cercetarii a ajuns la Inspectoratul Scolar Judetean Dambovita, insa sanctiunea este una destul de blanda in comparatie cu gravitatea faptei comise de tanar, dar si cu faptul ca acesta este cercetat penal. Exmatricularea cateva zile si scaderea notei a fost verdictul comisiei.

Comisia a mai adaugat si alte cateva masuri pe care le va lua conducerea scolii pentru evitarea producerii unor astfel de incidente pe viitor, masuri care ar fi trebuit sa fi fost aplicate anterior si nu ca urmare a unor astfel de fapte.

Echipa: Cătălina Sandu/ Răducu Rădoi

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe