PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » SANCȚIUNI LA AMBULANȚA DÂMBOVIȚA! MANAGERUL S.A.J. VINE CU LĂMURIRI ÎN SCANDALUL APELULUI LA 112 ÎN CAZUL ACCIDENTULUI DE LA BOLOVANI

SANCȚIUNI LA AMBULANȚA DÂMBOVIȚA! MANAGERUL S.A.J. VINE CU LĂMURIRI ÎN SCANDALUL APELULUI LA 112 ÎN CAZUL ACCIDENTULUI DE LA BOLOVANI

de Andrei Oprescu
11 vizualizări

“Urmare a inregistrarilor aparute pe canalele media  cu privire la evenimentul din data de 27.08.2018, ora 12,07 – accident rutier zona Bolovani, precizam urmatoarele:

In data de 27.08.2018, ora 1207 s-a primit un apel prin Serviciul de Urgenta 112, cu privire la un accident cu trei victime, produs la iesirea din localitatea Cornatelu – zona Bolovani.

Apelul a fost efectuat de conducatorul auto care a preluat una dintre victime, respectiv minorul, pentru a fi transportata la spital, acesta aflandu-se in momentul apelului la o distanta de aproximativ 4 km de UPU Titu.

Operatorul de serviciu al Serviciului de Ambulanta Dambovita a preluat apelul transmis de 112 si l-a retransmis catre toate echipajele din zona, cea mai apropiata ambulanta disponibila fiind la aproximativ 20 km distanta de locul accidentului – localitatea Bilciuresti, situatie ce facea imposibila intalnirea dintre ambulanta si autoturismul care transporta pacientul.

Avand in vedere situatia mentionata mai sus, dispeceratul a anuntat UPU Titu ca urmeaza sa soseasca o urgenta majora, victima fiind un copil transportat de o masina particulara.

UPU Titu a solicitat elicopterul SMURD, prin dispeceratul 112, acesta la ora respectiva fiind indisponibil. Totodata de la statia centrala Targoviste, la ora 1215, a plecat catre UPU Titu un echipaj de tip C cu medic, pentru a transfera pacientul catre spitalul Grigore Alexandrescu din Bucuresti, acesta sosind la UPU Titu la ora 1245

Pacientul a fost transportat si predat spitalului Grigore Alexandrescu la orele 1345.

Celelalte doua victime au fost preluate de echipajele Serviciului de Ambulanta Dambovita, de la locul producerii accidentului, la orele 12.22.

De mentionat: apelul a fost preluat la ora 12.07, iar echipajul cu medic pentru transportul pacientului de la Titu catre Bucuresti a fost solicitat de UPU Titu la ora 12.15, de unde reiese ca masina particulara care transporta pacientul a ajuns la UPU Titu in aproximativ 4 minute, timp ce era imposibil de realizat de ambulantele disponibile aflate in zona (cea mai apropiata ambulanta fiind la aproximativ 20 km de locul transmiterii apelului). Acest lucru reiese din fisa de urgenta prespitaliceasca.

Referitor la modul de indeplinire a atributiilor de serviciu de catre personalul aflat in acel moment in dispecerat, conducerea Serviciului de Ambulanta Dambovita a convocat in regim de urgenta comisia de disciplina, in vederea stabilirii modului de aplicare al procedurii de consiliere medicala.

In urma analizei efectuate s- a stabilit ca atat dispecerul care are preluat apelul, cat si coordonatorul din acea tura, nu au respectat procedura de consiliere medicala, ambii fiind sanctionati cu retinerea a 10% din salariu pentru o perioada de 3 luni.” comunicat de prea emis de ing. Ec. Gheorghe Mihail, managerul Serviciului de Ambulanta Dambovita

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe