PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » SĂRĂCIA NAȘTE DISPERARE – VIDEO

SĂRĂCIA NAȘTE DISPERARE – VIDEO

de admin
12 vizualizări

Din cauza saraciei in care sunt condamnati sa traiasca, tot mai multi romani sunt dispusi sa faca orice pentru un ban in plus. O pensionara din Targoviste, Dambovita s-a hotarat sa divorteze de sotul ei, pentru ca el sa poata beneficia de ajutor social. Femeia are o pensie de cateva sute de lei, care nu ajunge pentru un trai decent. Din disperare, se gandeste ca divortul este singura solutie pentru a beneficia de un sprijin financiar de la stat.
Aceasta pensionara din Targoviste a ajuns la 57 de ani sa caute solutii drastice pentru a putea supravietui. Dupa ce a lucrat o viata la o fabrica de produse de iluminat, primeste o pensie de 480 de lei pe luna. Acesti bani ii imparte cu sotul ei. A batut pe la toate institutiile statului, cerand ajutor social pentru sotul ei, care nu are niciun venit. A fost refuzata, pe motiv ca ea are pensie. Disperata, femeia i-a spus sotului ca vrea sa divorteze. Se gandeste ca daca legal nu vor mai fi impreuna, el va obtine ajutor social si nu vor mai lupta pentru supravietuire.
Sotul ei nu a fost incantat de aceasta idee, dar femeia spune ca a ajuns la capatul puterilor. Are datorii la utilitati, iar din pensia ei nu isi permite sa isi cumpere nici macar medicamente.
Femeia se gandeste la varianta drastica a divortului, pentru ca, spune ea, statul este cel care incurajeaza nemunca, pentru ca ajutoarele sociale nu ajung la cei care au nevoie de ele. De exemplu cersetorii fac bani frumosi pe strazi, dar primesc si ajutor social de la stat. Iar ea, care a muncit o viata, este condamnata la saracie lucie si nu primeste niciun sprijin de la stat.
In Dambovita numarul celor care primesc ajutor social depaseste 7.000. Pentru o persoana singura, fara venituri, statul ofera in jur de 140 de lei. Cel mai mare ajutor, de aproximativ 500 de lei se acorda familiilor formate din cinci persoane.

Mădălina Zăbavă
Ciprian Rusa

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe