Intr-un peisaj mirific, ciobanii din comuna damboviteana Runcu si-au coborat oile de la munte si au sarbatorit alaturi de localnici si turisti ravasitul oilor sau sfarsitul anului pastoral. Sarbatoarea, ajunsa la cea de-a 25 a editie, a starns la un loc producatori din judetul Dambovita dar si din judetele apropiate iar turistii s-au bucurat de produsele traditionale.
An de an, tot mai mulți turiști vin la sărbătoarea răvășitului oilor în comuna dâmbovițeană Runcu pentru a se bucura de adevăratul sens al vieții la țară. Evenimentul marchează coborârea turmelor de oi de la munte, sfârșitul anului pastoral, atunci când ciobanii trag linie pentru a vedea cât de profitabil a fost pentru ei sezonul.
Zeci de ciobani, din Dâmboviţa şi din județele învecinate, au adus cele mai bune brânzeturi pe Vârful lui In, din comuna Runcu. Pastrama și brânza de burduf au fost la mare căutare, iar prețurile au rămas la fel ca în anii precedenți.
Clienții s-au înghesuit la tarabele producătorilor și au cumpărat diferite feluri de brânză iar pastrama a fost vedeta târgului. Oamenii s-au bucurat să cumpere produse 100% naturale, produse de ciobani.
Atmosfera a fost întreținută de artiști care au cântat piese din folclorul românesc și s-au organizat diferite concursuri.
Anual sărbătoarea răvășitului oilor strânge mii de turiști la Runcu iar majoritatea străbat sute de kilometri doar pentru a se bucura de bucatele tradiționale.