PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » SĂRBĂTOAREA IEI

SĂRBĂTOAREA IEI

de Andrei Oprescu
36 vizualizări

Traditionala ie a fost sarbatorita astazi si la Targoviste in cadrul manifestarilor oganizate de Complexul Naţional Muzeal Curtea Domnească. Cu acest prilej, targovistenii au putut admira o expozitie in aer liber cu ii si un spectacol de muzica folclorica.

Curtea Muzeului de Istorie a gazduit  manifestarea „Sărbătoarea iei!…începutul a fost pe prispa casei de la ţară”. In cadrul evenimentului au avut loc o expozitie cu ii „pe culme” si un spectacol de muzică folclorică sustinut de elevii Şcolii Tătărani-Căprioru, Grupul folcloric „Flori căpriorene” dar şi un grup de copii de la Gradiniţa Gura Vulcanei. Pentru targovistenii dornici sa-si achizitioneze o ie, la eveniment a fost prezent si un meşter popular, confecţioner, care a prezentat o expoziţie cu vânzare.

In cadrul expozitiei  cei prezenti au putut admira ii traditionale din zona Munteniei, unele vechi de aproape 100 de ani, dar si ii moderne, pretioase atat prin valoarea culturala cat si prin materialele din care au fost confectionate.

Copiii veniti alaturi de parinti si educatori au privit incantati exponatele . Acestia au purtat mandri costumul traditional romanesc si au interpretat melodii populare.

ECHIPA: Cătălina Sandu/Răducu Rădoi

http://youtu.be/wtotMLT0yAw

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe