PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » SAUNA LA… SPITAL – VIDEO

SAUNA LA… SPITAL – VIDEO

de Andrei Oprescu
2 vizualizări

Pacientii internati in Spitalul Judetean de Urgenta din Targoviste nu se lupta doar cu boala, ci si cu temperaturile caniculare din saloane. Chiar daca se fac lucrari de modernizare pe sume colosale, numai anumite sectii ale unitatii medicale au fost dotate si cu aparate de aer conditionat. In rest, bolnavii se descurca asa cum pot. Stau cu geamurile deschise, trag draperiile, insa la peste 40 de grade celsius atmosfera tot devine sufocanta.

Ies pe holurile spitalului, se ascund la umbra copacilor din curtea unitatii medicale si tin geamurile larg deschise cat e ziua de lunga, pentru a se face curent. Insa, nici asa nu reusesc sa scape de temperaturile caniculare, pentru ca toata caldura de afara intra in saloane.

Cel mai greu o duc pacientii internati in corpurile A si B din pavilionul central. In saloanele de aici nu exista sisteme de ventilatie si nici nu se stie daca vor fi montate prea curand, dupa cum anunta conducerea spitalului, in conditiile in care costurile sunt prea mari.

In urma marii reabilitari, mult asteptata de toata lumea, au fost dotate cu aer conditionat doar salile de: operatie, nastere, travaliu si lauzie. La sectia Terapie Intesiva, pediatrie si oncologie, acolo unde sunt internati pacienti intr-o stare grava. Ceilalti, sunt lasati sa treaca de avertizarile de canicula asa cum pot.

Grija sporita a avut conducerea spitalului pentru personal. S-a achizitionat apa minerala, iar angajatii primesc 2 litri pe fiecare zi.

Echipa: Corina Slămnoiu/ Răducu Rădoi

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe