PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » SCANDAL ÎN CENTRUL DE INTEGRARE – VIDEO

SCANDAL ÎN CENTRUL DE INTEGRARE – VIDEO

de admin
21 vizualizări

Două tinere instituţionalizate la Centrul de Integrare prin Terapie Ocupaţională din comuna argeseana Tigveni sustin ca au fost bătute crunt de un bărbat internat în aceeaşi instituţie,chiar sub ochii paznicilor, fără ca aceştia să intervină.Mai mult,fetele nu au fost duse la spital si spun ca politistii sositi la fata locului au incercat sa musamalizeze conflictul in loc sa ia masuri impotriva agresorului.

Incidentul a avut loc săptămâna trecută.Una dintre victime participa la o petrecere organizată de colegele ei,la care a apărut şi agresorul, deşi în mod normal nu trebuia să fie lăsat de paznici să intre acolo. Pe fondul consumului de alcool,barbatul a început să o bruscheze pe una dintre fete.În momentul acela cea de-a doua fata a încercat să aplaneze conflictul şi să îl alunge pe bărbat,dar totul a degenerat într-o scenă violentă.

După ce s-a solicitat intervenţia unui echipaj de poliţie,agenţii din Tigveni au încercat să medieze conflictul. Fetele internate în centru spun ca s-a incercat muşamalizarea cazului si ca nu este prima oara cand se incearca un asftel de demers în instituţie şi că fata nu a putut să depună initial plângere pentru că oamenii legii insistau pentru împăcarea celor doi, nicidecum pentru constatarea şi sancţionarea faptei.

Directoarea centrului se apara si spune ca agresorul a fost doar avertizat că va fi dat afară din centru dacă se repetă astfel de incidente şi ca acum urmează un program de consiliere. 

Potrivit constatărilor ce reies din certificatul medico-legal eliberat de S.M.L. Argeş victima are lovituri în opt locuri. Toate aceste leziuni traumatice au fost produse prin lovire cu un corp dur. În ciuda acestor aspecte nu a fost solicitat un consult de specialitate. Directia pt Protectia Copilului, institutia care coordoneaza activitatea centrului de la Tigveni, spune ca s-a deschis o ancheta, iar vinovatii vor fi sanctionati.

Victima a depus in final plângere la poliţie,oamenii legii din Curtea de Arges au dispus deschiderea unui dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de lovire şi alte violenţe,iar în urma stabilirii discernământului agresorului se va decide în ce măsură poate răspunde pentru faptele sale.

REPORTER: CRISTI IONICA
IMAGINE: CRISTI DUMITRU

 

 

 

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe