PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » SCANDAL LA PRIMĂRIE

SCANDAL LA PRIMĂRIE

de Andrei Oprescu
91 vizualizări

Asa incepe povestea Laviniei Vasile, inspector de achizitii in cadrul primariei din Gura Vitioarei, Prahova. Si tot de aici pornesc si problemele pe care le are la locul de munca.Practic, pentru ca tanara nu se poate intoarce la serviciu, primarul i-a sugerat sa mearga acasa cu laotopul de la lucru, iar documentele sa fie transferate in tregim de curierat de catre politistii local, din localitate, pana la Valenii de Munte.

Tanara angajata a facut o sesizare si la Inspectoratul Teritorial de Munca Prahova. Printr-un comunicat oficial, reprezentantii institutiei spun ca : 

“-         Potrivit dispoziţiilor legale în materie, munca la domiciliu trebuie stabilită în baza unui înscris, respectiv contract individual de muncă, act adiţional (dacă situaţia intervine ca modificare a raportului de muncă stabilit anterior) sau prin decizie unilaterală a angajatorului, în condiţiile disp. art. 33 din Decretul 195/2020 privind instituirea stării de urgenţă (dacă această modificare este dispusă ca măsura de prevenire).

Prin urmare, în speţa expusă de dvs., reprezentantul legal al instituţiei nu are niciun motiv să formuleze o propunere către salariat, ci să decidă prin act administrativ modificările care se impun, asumându-si obligaţiile care îi revin şi respectarea cadrului legal.” SURSA:  ITM PRAHOVA

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe