PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » SCANDAL LA SPITALUL DIN GĂEȘTI – VIDEO

SCANDAL LA SPITALUL DIN GĂEȘTI – VIDEO

de admin
2 vizualizări

Sistemul sanitar romanesc este pe branci iar cei care isi desfasoara activitatea in spitale au ajuns la capatul rabdarii. Asta s-a vazut si in judetul Dambivita,miercuri dimineata, cand, concomitent cu pichetarile organizate de sindicalistii din sanatate , peste 70 de asistente medicale de la Spitalul Gaesti au participat la un protest spontan fata de decizia conducerii unitatii sanitare de a mari salariile preferential si de a elimina tichetele de masa. Revoltate, asistentele au incetat activitatea pentru 2 ore, ore in care si-au strigat nemultumirile fata de masurile aplicate de managerul spitalului.
Inca de la primele ore ale diminetii un grup de asistente a luat decizia de a iesi in curtea spitalului Gaesti pentru a primi raspunsuri din parte conducerii cu privire la imputarile facute in ultima perioada.
Asistentele reclama si faptul ca managerul face disctriminari in randul lor, marind salariile angajatilor in functie de…preferinte.
De asemenea, cei care au iesit sa protesteze acuza fatul ca managerul i-a amenintat cu desfacerea contractului de munca, in plus, acestia se plang ca primesc frecvent injurii din partea directorului.
Asistentele si infirmierele au cerut explicatii managerului si au solicitat ca acesta sa vina la discutii, insa acesta s-a lasat asteptat, zeci de minute.
De lipsa de comunicare se plange si liderul de sindicat din cadrul spitalului. O mare parte a deciziilor luate la nivel administrativ fiind luate fara instiintarea acestuia.
In cele din urma, la mai bine de o ora de protest, managerul a iesit sa ofere explicatii pentru situatia creata.
Managerul unitati dar si directorul financiar, sustin ca taierile tichetelor de masa s-a impus pentru ca la acest moment spitalul pe care il conduc are un deficit bugetar foarte mare.
Mai mult, directorul a precizat ca bugetul din aceasat perioada reuseste sa acopere datoriile pe care le are spitalul catre furnizorii de utilitati. Cat despre maririle de salariu, managerul spune ca nu s-au facut decat persoanelor care au avut o activitate intensa, iar de jigniri la adresa personalului, nici nu incape discutie, punand totul pe seama unor persoane, din interiorul spitalului, care vor cu tot dinadinsul sa ii ia locul.
Aflate in fata unor raspunsuri incerte si a nesigurantei ca lucrurile se vor schimba, in bine, asistentele sunt dispuse sa mearga mai departe cu protestele.

Ilona Rotaru
Eduard Găiseanu

https://www.youtube.com/watch?v=yuKYZig5bcc

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe