PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » SCANDAL PE GRUPELE DE MUNCA – VIDEO

SCANDAL PE GRUPELE DE MUNCA – VIDEO

de Andrei Oprescu
27 vizualizări

Scandal in Dambovita pe grupele de munca! Casa Judeteana de Pensii refuza cererile fostilor angajati de la Upet, care ar trebui sa iasa mai devreme la pensie si cu un venit mai mare, pentru ca au lucrat in conditii grele si au obtinut o grupa de munca. In timp ce oamenii sunt revoltati, reprezentantii Casei de Pensii ii acuza pe cei de la Upet ca nu au respectat legea cand au acordat adeverintele, iar pensionarii ar incasa ilegal banii, daca cererile le ar fi acceptate. Mai mult, sustin ca situatia a ajuns si in atentia politiei. Multi damboviteni isi cauta acum dreptatea in tribunal.

Oamenii sunt revoltati ca sunt plimbati pe drumuri de institutiile statului si nu li se recunoaste grupa de munca, desi le-a fost eliberata o adeverinta de la Upet, care atesta acest lucru. In zadar au incercat sa iasa la pensie mai devreme, asa cum se specifica in lege. Functionarii le-au cerut in loc de adeverinta, un proces verbal, pe care ei nu il au.

Conducerea Casei Judetene de Pensii Dambovita sustine ca reprezentantii uzinei nu au respectat legea cand au acordat aceste adeverinte, iar oamenilor nu le pot fi acceptate cererile de a iesi la pensie pe baza grupei de munca, pentru ca ar fi vorba despre bani incasati in mod necuvenit. Mai mult, ei spun ca acest caz face obiectul unei cercetari penale.

Multi damboviteni au contestat in instanta decizia Casei de Pensii. Grav este ca ei sunt singurii care au de pierdut de pe urma acestui conflict. In timp ce autoritatile nu reusesc sa gestioneze situatia, oamenii isi pierd timpul si banii prin tribunale. Altii sunt disperati pentru ca nu au cum sa se descurce fara pensie luni intregi, cat pot dura aceste procese.

 

ECHIPA: Madalina Zabava /Răducu Rădoi

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe