PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA »  SCANDALUL STATUII AURII CONTINUĂ

 SCANDALUL STATUII AURII CONTINUĂ

de Andrei Oprescu
31 vizualizări

 

Reacție vehementă din partea sculptorului Mihai Marcu după ce opera sa, statuia domnitorului Mihai Viteazul de pe Platoul Sindicatelor a fost revopsită cu un auriu strident care o transformă într-un obiect demn de muzeul dedicat Kitsch-ului. Sculptorul a stat de vorba cu un reporter MDITV și s-a declarat indignat de modul în care i-a fost batjocorită lucrarea. Mihai Marcu intenționează să dea în judecată autoritățile pentru gestul lor și să ceară de îndată revenirea statuii la starea inițială.

Diferența între lucrarea inițială realizată de cunoscutul sculptor Mihai Marcu în anul 2001 la comanda primăriei Târgoviștei și imaginea care tronează acum în Piața Mihai Viteazul din Târgoviște este una de la cer la pământ. Nu există termen de comparație și autorul spune că nu mai are liniște de când a văzut cum i-a fost distrusă lucrarea sa de artă.

Statuia ecvestră din centrul municipiului Târgovişte, reprezentându-l pe marele domnitor Mihai Viteazul, a fost vopsită de primăria oraşului chiar cu ocazia Zilelor Cetăţii.  Realizată inițial de Mihai Marcu într-un bronz închis la culoare, demn de un monument artistic, acum statuia a fost colorată în auriu țipător, asta fără ca autorul să fie consultat, sau măcar anunțat.

Sculptorul cataloghează acțiunea autorităților drept un act de vandalism fără precedent și intenționează să demareze o acțiune în instanță pentru a cere daune, dar și remedierea situației cât mai curând.

Mihai Marcu spune că nu va avea liniște până când nu se va face dreptate și culoarea aurie nu va dispărea de pe monument.

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe