PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » SCENARIU: ȘCOLILE S-AR PUTEA REDESCHIDE ÎN APRILIE

SCENARIU: ȘCOLILE S-AR PUTEA REDESCHIDE ÎN APRILIE

de Andrei Oprescu
56 vizualizări

Anunțul posibilității redeschiderii școlilor în luna aprilie a fost făcut de medicul Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 la digi24. Școlile s-ar putea redeschide în siguranță în luna aprilie, numai dacă persoanele din categoriile vulnerabile și cadrele didactice aleg să se vaccineze.

sursa:digi24

În faza a doua de vaccinare intră profesorii şi populaţia în vârstă. Asta înseamnă că am putea redeschide şcoala în siguranţă la sfârşitul lui martie – începutul lui aprilie când începem etapa a treia de vaccinare. Atunci vom fi fi terminat deja etapa a doua pentru categoriile vulnerabile şi pentru persoanele care deservesc activităţi esenţiale”.

Medicul a mai transmis și că în cazul copiilor nu s-a pus problema severităţii bolii, ci că aceştia se pot infecta, pot să fie asimptomatici şi să transmită altor persoane acest virus. În opinia specialistului, problema nu o reprezenta riscul de expunere a acestora în timpul orelor , ci riscul este legat de activităţile din afara şcolii – transport în comun, parc sau alte activități.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe