PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ȘCOALĂ DISTRUSĂ DE UN PROIECT DE REABILITARE

ȘCOALĂ DISTRUSĂ DE UN PROIECT DE REABILITARE

de admin3
19 vizualizări

O eroare de proiectare a distrus in totalitate o scoala europeana din orasul Pucioasa. Ploile abundente de anul trecut au afectat toata cladirea pentru ca nu a existat un acoperis provizoriu care sa protezeje peretii. Conducerea scolii nu mai stie ce sa faca pentru a readuce elevii in institutia de invatamant, care este un simbol al orasului Pucioasa. Mai mult decat atat, unii dintre parinti se gandesc sa isi mute copiii la alte scoli. Dupa finalizarea proiectului de mansardare, scoala va fi refacuta din bugetul local al orasului.

Intreaga scoala nr. 4 Elena Donici Cantacuzino, din orasul Pucioasa este distrusa si la etaj si la parter. Apa s-a infiltrat peste tot, iar prin lucrarea de reabilitare mai mult s-a stricat decat s-a modernizat.

Acum se lucreaza, insa rezultatele intarzie sa apara. Peretii sunt cojiti si plini de mucegai, pardoseala a putrezit, iar muncitorii inca se ocupa de instalatia electrica. Mai grav este ca nici acum nu exista un acoperis provizoriu bine definit si exista oricand riscul sa se distruga si ce s-a reparat pana in prezent.

Parintii se uita cu groaza la ruina care a ramas din Scoala nr. 4 si se gandesc la noul an scolar care va fi la fel de obositor ca cel anterior, pentru ca elevii sunt impartiti in trei locatii din oras, pentru a face cursuri.

Unii dintre parinti se gandesc chiar sa isi mute copiii la alte scoli, considerand ca aceste lucrari afecteaza serios desfasurarea cursurilor.

Nu doar parintii sunt nemultumiti, ci si cadrele didactice si autoritatile locale. Edilul orasului Pucioasa spune ca a subcontractat o alta firma pentru a grabi lucrarile.

Dupa finalizarea mansardarii, singura prevazuta in proiectul cu finantare europeana, scoala va fi reabilitata din bugetul local, iar lucrarile vor mai intarzia cateva luni.

Pana la finalizarea procesului, trebuie finalizate mai intai lucrarile de reamenajare a scolii pentru ca elevii sa se poata intoarce in institutia de invatamant care a primit titlul de scoala europeana si care in anul scolar urmator ar trebui sa mai demareze inca trei proiecte europene. Valoarea totala a proiectului de mansardare, finantat de UE, se ridica la aproape doua milioane si jumatate de lei, bani care s-au dus pe apa sambetei, la propriu, pentru ca apa a distrus intreaga cladire, din cauza unui proiect prost gandit. Echipa MDI TV a incercat sa ia legatura cu constructorul pentru ca acesta sa ne spuna cand vor fi gata lucrarile de mansardare, insa, este de negasit.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe